Booking

Booking

Limski kanal - Pula

Sv. Lovreč – Limski kanal – Vodnjan-Dignano - Pula

Na drugom semaforu u Poreču treba skrenuti desno put Baderne. S obje se strane ceste nižu sela zanimljiva naziva: Varvari, Bujići, Musalež, Kadumi, Ladrovići, Žbandaj, Katun... Pred Badernom je nadvožnjak, dolazi se na prometnicu Pula-Pola - Trst, a mi skrećemo desno put Pule. Sv. Lovreč je u vrijeme Venecije jedno vrijeme središte mletačke vojne vlasti u Istri, kada se zove Sv. Lovreč Pazenatički. Prije spuštanja u Lim valja stati. Na vidiku je široka morska uvala, potopljena kraška dolina što podsjeća na fjordove. U zaljevu je uzgajalište riba, ali i čuvenih oštriga i dagnji. Krenuvši dalje cestom, skrećemo u Bale-Valle. U mjestu dominira crkva Sv. Julijana i kaštel.

Do Vodnjana-Dignano je još 10, a do Pule 20 kilometara. Crkva Sv. Blaža u Vodnjanu-Dignano najveća je u Istri, a ima i najviši zvonik. U njoj je zbirka sakralne umjetnosti kao i istarske mumije - neraspadnuta tijela svetaca.

Što reći o Puli? Osim što je najveći grad u Istri u kojem su se ne tako davno gradili mamut-brodovi, dugovječni grad koji se diči tisućljetnim postojanjem. Pula-Pola je antički muzej na otvorenom. Najpoznatiji spomenik je dakako jedinstvena Arena.


Funtana-Fontane > Poreč > Baderna > Sv. Lovreč > Limski kanal > Bale-Valle > Vodnjan-Dignano > Pula-Pola > Funtana-Fontane - 120 km

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking