Booking

Booking

Festival samoniklog bilja

Jeste li znali da se u malom, srednjovjekovnom Kršanu u Istri svake godine održava festival samoniklog bilja?
Da, dobro ste pročitali, festival samoniklog bilja. Naša Istra, trokutasti poluotok u Jadranskom moru prava je riznica biološke raznolikosti bilja koje slobodno raste u prirodi. Biljke su oduvijek istarskim ljudima služile kao hrana, lijek, okrjepa ili kozmetika. Zato ovom manifestacijom želimo istaknuti važnost prepoznavanja, branja i korištenja samoniklog bilja u svakodnevnom životu. Jer, tradicija se ne smije zaboraviti.

Što se na festivalu može vidjeti, čuti i doživjeti?
Na festivalu pokušavamo dočarati prirodu u malom. Na jednom mjestu možete vidjeti izlagače sa svojim biljnim proizvodima i kuhare koji pripremaju i predstavljaju jela od samoniklog bilja. Stručni predavači na različitim radionicama otkriti će Vam tajne izrade prirodne kozmetike, čajeva, tinktura, ulja, mirisa i naravno, kako od samoniklog bilja pripremiti jelo.

Kome je festival namijenjen?
Svima onima koji dva dana žele iskusiti pravi povratak prirodi, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti od užurbanog načina života.

Dobro došli!

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking