Gastronomija

Što je to istarska kuhinja? Da li su to jela koja su davno prije jeli istarski težaci ili su to jela nekad priređivana u patricijskim kućama? Točno je jedno i drugo budući da je burna istarska prošlost ostavila traga i u kulinarstvu.

Zbog toga danas u Istri duž obale možete biti posluženi kiselim kupusom i pečenim kobasicama i ombolom, kao i njokima sa zečetinom, fužima sa srnetinom, makaronima sa šugom od kobasica. Nezaobilazan je istarski pršut i istarski ovčji sir koji su sušeni na alpskom i mediteranskom zraku te blagoslovljeni burom Tršćanskog zaljeva. Razne maneštre, jote, fritaje najosebujniji su okusi i mirisi ovog kraja. Za kraj gozbe kušajte čuvene istarske slastice: pince, fritule, kroštule…

Vrhunac istarske gastronomije je Njegovo Veličanstvo Tartuf od Istre za kojeg se ne zna točno da li je hrana ili začin!? Godine 1999. na gornjoj Bujštini pronađen je i najveći tartuf od 1,31 kg koji je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda.

Što se tiče ribljih menija tu smo nenadmašni! Moderni turizam na našem području vezan je uz razvoj poznatih ribljih restorana u Savudriji, Umagu i Lovrečici.

Jela s okusima i mirisima Mediterana!

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • World's 2nd Best Olive Oil Producing Region

  • 20 Best World Destionations 10 Best Summer Trips

  • Best of Europe: Top 15 Food & Wine Destionations

  • Best Life Changing Trips

  • Top 10 Off the Path Wine Regions

  • Best Tourism Partner

  • 10 Best Destionations

Istra i u 2014 . nastavlja s renomeom kao jedna od vrhunskih svjetskih destinacija nakon što je dobila niz priznanja od strane vodećih turističkih vodiča poput Lonely Planeta i National Geographic Travelera. Istarski poluotok je i dalje hvaljen od strane najpoznatijih turističkih vodiča i novinara.

Call CenterInformacije i rezervacije

+385 52 880088

  • Brošure
  • Newsletter
  • Online Booking

    Online Booking

Online Booking