Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Umjetnik na odmoru

  20.06.2017 - 10.08.2017

  Poreč-Parenzo, Valamar Club Tamaris, Valamar Riviera Hotel

  Avangardni umjetnici koji stvaraju umjetnost u Valamarovim hotelima

  Valamar Club Tamaris, Valamar Riviera Hotel

  Avangardni umjetnici koji stvaraju umjetnost u Valamarovim hotelima

  Obogaćivanje kulturno/umjetničke ponude grada Poreča, Istre i regije, uz atraktivna imena iz svijeta slikara/umjetnika.

  Info:

  Valamar
  +385 52 465 000
  info@riviera.hr

  Opširnije
 • Poreč Open Air - Festival of Life

  23.06.2017 - 16.09.2017

  Poreč-Parenzo, Riva, Villa Polesini, otok Sv. Nikola, Lungomare

  Festival

  Riva, Villa Polesini, otok Sv. Nikola, Lungomare

  Festival

  Nakon uspješnog prvog festivalskog izdanja te osvojene prestižne nagrade Turističke zajednice Istarske županije, Zlatna koza (Capra d’Oro) u kategoriji festivali, Poreč Open Air festival vraća se na ulice i trgove stare gradske porečke jezgre i otok Sveti Nikola, novim, kvalitetnijim i još zabavnijim programom! Od 23. lipnja do 16. rujna Poreč opet postaje velika pozornica na otvorenom. Svakodnevni program, dobra glazba i urbani ritmovi, kino i kazališni program, posebna događanja i koncerti obogaćuju ljetne doživljaje i stvaraju nezaboravne uspomene za posjetitelje.

  Info:

  MPG d.o.o.
  +385 (0)52 400 000
  info@porecopenair.com

  Opširnije
 • FIVB Beach Volleyball World Tour 2017: Poreč Major Series

  27.06.2017 - 02.07.2017

  Poreč-Parenzo, Uvala Peškera

  Sportsko-zabavni megaspektakl


  Sportsko-zabavni megaspektakl

  Swatch Beach Volleyball Major Series u okviru FIVB World Toura po treći put stiže ove godine u Poreč. Nakon velikog uspjeha turnira u Poreču 2015. i još boljeg, naprosto sjajnog Poreč Majora 2016. godine, izuzetno su velika očekivanja od Poreč Majora 2017. koji će se odigrati od 27. lipnja do 2. srpnja.

  Uspjeh prošlogodišnjeg Poreč Majora najbolje opisuje sjajna brojka od 74.306 posjetilaca dok je 2015. zabilježila 62.000 posjetilaca. Najupečatljivija slika koliko se vole Poreč i vrhunska odbojka na pijesku dogodila se kad na prošlogodišnji finalni meč u muškoj konkurenciji nije moglo ući više od 1.500 ljudi jer je stadion kapaciteta oko 5.000 gledatelja već bio dupkom pun.

  Poreč Major, s nagradnim fondom od 600.000 američkih dolara, ove je godine druga stanica Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, ali prva ljetna jer je započelo s floridskim Fort Lauderdaleom u veljači. Poreč Major igra se na centralnom terenu u predivnoj uvali Peškera s nezaboravnim pogledom na stari grad, kao i na terenima pokraj hotela Valamar Zagreb, te u Zelenoj laguni.

  Poreč Major je kompletan sportsko-zabavni spektakl koji nudi gledateljima osim vrhunskih odbojkaških mečeva na pijesku, razne sadržaje u Beach Villageu koji okružuje stadion kao i noćne partyje nakon mečeva. VIP zona u kojoj se poslužuje najprestižniji catering na svijetu DO&CO  idealno je mjesto za poslovne ljude da uz druženje u opuštenoj atmosferi steknu nova ili obnove stara poslovna poznanstva.

  Igrači obožavaju igrati u Poreču i omiljena im je destinacija turnira. Podsjetimo i na riječi predsjednika Uprave Beach Majors Company Hannesa Jagerhofera kojeg su još prve sezone oduševile pozitivno nabijena energija i atmosfera u Poreču: “Svi me pitaju zašto sam odabrao Poreč kao mjesto održavanja turnira, a ja im kažem da samo pogledaju oko sebe jer je to, kao što možete i sami vidjeti, jedno od najljepših mjesta na svijetu. Poreč sa svojom jedinstvenom originalnošću predstavlja savršenu kulisu za turnir.”

  Moramo dodati i da zbog Poreč Majora dolazi i puno navijača iz inozemstva, a broj ljubitelja odbojke na pijesku sigurno se povećao i nakon prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. U Poreč stižu igračice i igrači sa samog vrha svjetske odbojke na pijesku. S ponosom najavljujemo da dolaze i osvajači zlatnih olimpijskih medalji, njemačke superzvijezde Laura Ludwig i Kira Walkenhorst, kao i genijalni Brazilci Alison Cerutti i Bruno Schmidt. Brazilci su prošle godine osvojili zlato i na Poreč Majoru i vjerujemo da se posebno vesele Poreču.

  Vrhunski mečevi, sasvim posebno navijanje jer sve je toliko blizu da gledatelji imaju osjećaj direktnog sudjelovanja, odlična organizacija, zagarantiran užitak u sportu i odlična zabava – ne propustite Poreč Major 2017. od 27. lipnja do 2. srpnja. Ubrzo nakon njega slijedi FIVB Beach Volleyball World Championships za 2017. u Beču i to od 28. srpnja do 6. kolovoza.

  Više informacija i novosti o turniru pratite na www.swatchmajorseries.com.

  Info:

  TZ Poreč, Beach Majors Klagenfurt am Woerthersee
  Zagrebačka 9, Poreč T: +385 (0)52 451 293
  office@myporec.com

  Opširnije
 • Festival vatrometa

  30.06.2017 - 01.07.2017

  Poreč-Parenzo, zaljev Peškera

  20,00 h

  zaljev Peškera

  Piro-muzički spektakl, festival vatrometa, uz najbolju svjetsku elitu odbojke na pijesku – Swatch Beach Volleyball Major Series rezerviran je za najveći događaj ikada u Hrvatskoj!

  Festival vatrometa održava se 30. lipnja i 1. srpnja u porečkoj uvali Peškera.

  Ponajbolja talijanska grupacija s timom od 30 iskusnih profesionalaca biti će zadužena za prvi dan vatrometnog spektakla, dok će drugog dana izvoditi najbolja njemačka skupina, također s 30 vrhunskih stručnjaka.

  S čak deset različitih pozicija na moru emitirati će se vatromet u horizontalnom rasponu od gotovo 300 metara, a figure će se ocrtavati na nebu, na 200-250 metara visine.

  Audio-vizualni spektakl biti će harmoniziran s nekoliko poznatih melodija, prvenstveno iz filmske produkcije, tako da će dinamika vatrometa pratiti muzičke tonove, prilagođavajući im se figurama, detonacijama, različitim bojama i oblicima.

  Pridružite nam se na ovom spektakularnom doživljaju koji ćete zauvijek pamtiti.. jer nas Vi upotpunjujete.

  Opširnije
 • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

  30.06.2017

  Poreč-Parenzo, Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  07:00 - 17:00 h

  Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  Internacionalni izlagači starina (namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.)

  Info:

  HRVATSKA UDRUGA KOLEKCIONARA PREDMETA KULTURNE BAŠTINE, RIJEKA

  Opširnije
 • Koncert klasične glazbe

  06.07.2017

  Tar-Torre, Crkva sv. Martina

  21:00 h

  Crkva sv. Martina

  U povijesnom zdanju crkve Sv.Martina u Taru već 20 godina održavaju se koncerti klasične glazbe  pod nazivom “Koncerti klasične glazbe u Taru”.

  Komornom glazbom te  osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale  programskom  okosnicom  Koncerata u crkvi Sv. Martina u Taru  te  uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet  kvalitete  od  1998 . godine  koji ovom festivalu klasične glazbe daju  život,  cjelovitost i vrijednost  koja nadilazi vrijeme.

  Koncertna sezona se odvija svakog četvrtka tijekom srpnja i  kolovoza u 21 sat.

  Ulaz je slobodan

  Info:

  POU Poreč, TZ Tar-Vabriga

  info@tar-vabriga.com

  Opširnije
 • Dan kampa Lanterna

  06.07.2017

  Lanterna (Tar-Torre), Camping Lanterna Naturist Resort Solaris

  Cjelodnevni sportski i zabavni program

  Camping Lanterna Naturist Resort Solaris

  Cjelodnevni sportski i zabavni program

  I ove godine obilježavamo Dane kampova prigodnim programom u svakom kampu. Gosti kampa sudjeluju u raznim sportskim aktivnostima koje osmišljaju animatori Valamara. Po završetku natjecanja kampiste zajedno s domaćinima i animatorima očekuje zajedničko druženje uz ponudu glazbe, jela i pića.

  Opširnije
 • Koncerti u Eufrazijani

  07.07.2017

  Poreč-Parenzo, Eufrazijeva bazilika

  Najavni koncert 56. izdanja festivala Koncerti u Eufrazijani

  21:00 h


  Najavni koncert 56. izdanja festivala Koncerti u Eufrazijani

  OTVORENJE FESTIVALA
  Gudački kvintet Cadenza / HR

  U povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, već 56 godina održava se festival klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani". Pažljivim odabirom koncerata i priznatih umjetnika, predstavljaju se glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora, naglašavajući pri tome integritet i važnost ovog UNESCO zaštićenog spomenika kulture, spajajući tako samo najbolje sa najboljim.

  Komornom glazbom te osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale programskom okosnicom Koncerata u Eufrazijani te uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet kvalitete od 1962. godine, koji ovom festivalu klasične glazbe daju život, cjelovitost i vrijednost koja nadilazi vrijeme - upravo poput zidova i mozaika njenog jedinog doma - Eufrazijeve bazilike. Visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno i temeljno podcrtava mjerodavnost i etabliranost ove vrijedne manifestacije.

  Cijena ulaznice je 50,00 kuna, a mogu se rezervirati i kupiti na samom ulazu u Eufrazijevu Baziliku sat vremena prije koncerta. Info & Rezervacije ulaznica e-mailom rezervazije@poup.hr

  Facebook

  Opširnije
 • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

  07.07.2017

  Poreč-Parenzo, Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  07:00 - 17:00 h

  Drvored

  Sajam međunarodnih izlagača starina

  Internacionalni izlagači starina (namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.)

  Info:

  HRVATSKA UDRUGA KOLEKCIONARA PREDMETA KULTURNE BAŠTINE, RIJEKA

  Opširnije
 • Istra Inspirit: Iustitia

  11.07.2017

  Poreč-Parenzo, uvala Peškera

  Što je ukrao Domenico Furlan i kako je pravda zadovoljena

  uvala Peškera

  Što je ukrao Domenico Furlan i kako je pravda zadovoljena

  Godine 1699., ozloglašeni razbojnik Domenico Furlan uništio je svetohranište porečke Bazilike okravši zlato i srebro kojim je bilo ukrašeno.
  Nakon što je na suđenju proglašen krivim za taj nezapamćeni zločin, pogubljen je, a pučka proslava izvršenja pravde prerasta u baroknu zabavu...

  Doživljaj uključuje:
  - razgled starogradske jezgre Poreča uz vodstvo glumaca
  - razgled palače Sinčić i Zavičajnog muzeja Poreštine
  - interaktivni performance suđenja i pogubljenja Domenica Furlana
  - ples

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 82

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking