Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Microsoft WinDays 17

  25.04.2017 - 28.04.2017

  Poreč-Parenzo, Resort Valamar Isabella Island/Valamar Diamant Hotel

  17. konferencija businessa i IT industrije

  Resort Valamar Isabella Island/Valamar Diamant Hotel

  17. konferencija businessa i IT industrije

  WinDaysi se uobičajeno dijele na tehnološku i poslovnu konferenciju. U tehnološkom programu su posjetitelji već navikli na odlične predavače i „vruće“ novosti iz svijeta tehnologije. Mnogi će imati priliku i upoznati ključne Microsoftove tehnologije i proizvode te naučiti osnove iz područja drugačijih od onih kojima se bave.

  Prijave:
  Early bird 01.12.2016 - 26.02.2017.

  » Microsoft WinDays 17

  Info:

  MPG d.o.o.
  + 385 1 6064 600
  info@windays.hr

  Opširnije
 • Collegium Spring Break Festival

  28.04.2017 - 02.05.2017

  Tar-Torre, Lanterna Resort

  Festival elektronske glazbe

  Lanterna Resort

  Festival elektronske glazbe

  Nekoliko tematskih partija: beach party u restoranu Marina, boat party, secret party, noćna zabava u Zodiak Clubu, party u klubu Byblos.

  Osim navedenih partija, u šatoru pored recepcije nastupiti će: Kingstone vs. Mambo Kings, Jelena Rozga vs Ivan Zak, Siddartha vs Bigfootman.

   

  Info:

  Collegium
  +385 52 465 000
  info@valamar.com

  Opširnije
 • Prvomajska rekreativna Parenzana

  29.04.2017

  Poreč-Parenzo

  Vođeno bicikliranje, trčanje i hodanje - polazišna točka uvala Peškera

  10,00 h


  Vođeno bicikliranje, trčanje i hodanje - polazišna točka uvala Peškera

  Krenite sa svojom obitelji i prijateljima putem zdravlja i prijateljstva, krenite Parenzanom na pustolovno i rekreativno druženje od Poreča do Baredina...

  Parenzana, nekada popularna uskotračna pruga koja je vijugavo povezivala Trst i Poreč, služila je prvenstveno za prijevoz vina. Danas je ona atraktivna pješačka i biciklistička staza protkana brojnim tunelima i vijaduktima koji bez daha ostavljaju bicikliste, hodače, tragače i trkače. Najpoznatija istarska staza poziva vas da biciklijadom, trčanjem ili hodanjem dijelom njezine veličanstvene trase, budete dio manifestacije koja duž 10 km spaja prirodne ljepote i rekreaciju na proljetnom suncu.

  Prvomajska Parenzana vodi nas iz Poreča, preko plaže Borik do Špadića i glavnom cestom do kružnog toka Vranići, zatim trasom Parenzane sve do Baredina i istim itinerarom natrag do Poreča.

  Start:
  Poreč, Peškera

  Opremite se i ponesite vedro raspoloženje, pozovite svoje najdraže i pridružite se cjelodnevnoj pustolovini u huktanju prugom stoljetne Parenzane!

  Ukupna dužina biciklijade je 20 km, vozi se po makadamu, šumskih putevima i manjim dijelom po asfaltu. OBAVEZAN je MTB.
  Preporuča se nošenje kacige kao i rezervne zračnice.
  U Baredinama će biti organiziran ručak za sve sudionike, zabavni program i besplatan razgled jame. Kotizacije nema.

  Predprijave putem maila radi lakše organizacije na: bkporec@gmail.com

  • Vozi se na vlastitu odgovornost
  • informacija o eventualnom odgađanju termina biti će objavljena na internet stranicama i društvenim mrežama manifestacije najkasnije 3 dana prije održavanja manifestacije
  • svi sudionici su dužni pridržavati se uputa redara kao i prometnih propisa na dijelu gdje se vozi cestom.
  • Organizator zadržava pravo izmjene programa.

  Info:

  TZ Poreč, BK Poreč
  Zagrebačka 9 +385 (0)52 451 293
  office@myporec.com

  Opširnije
 • Otvaranje turističke sezone

  29.04.2017

  Tar-Torre, Školsko igralište

  Školsko igralište

  Nastupaju su DJEČJI VRTIĆ „RADOST“ TAR, VRTIĆ „PAPERINO“, OŠ TAR – VABRIGA, Limena glazba Z.T. „Giovanni Palma“ iz Tara , vokalna skupine „Barcaioli“,  Besplatne porcije sardela za sve posjetitelje. Procjenjuje se posjećenost na 1500 gostiju.

  Opširnije
 • Poreč, grad mozaika

  01.05.2017 - 15.05.2017

  Poreč-Parenzo, Lapidarium Zavičajnog muzeja Poreštine

  Međunarodni simpozij mozaične umjetnosti

  Lapidarium Zavičajnog muzeja Poreštine

  Međunarodni simpozij mozaične umjetnosti

  Grad Poreč, sa svojom specifičnom umjetničkom baštinom, spada u red posebnih gradova sa bogatim kulturnim nasljeđem. Najistaknutijim simbolom kulturne i arheološke baštine grada, smatra se očuvana i vrijedna mozaička struktura episkopalnog kompleksa Bazilike, svrstana na listi svjetske UNESCO-ve umjetničke baštine.

  Prošlo je više od XIV stoljeća od kada je postavljena posljednja mozaička struktura na ovom mjestu, pa sve do 2012. godine kada sa projektom MOSAIC CITY krećemo u urbanu regeneraciju mozaičke umjetnosti, uzimajući kulturno nasljeđe kao osnovu za dalju produkciju.

  Simpozij izrade mozaika „Mosaic City“ od 02. do 16.05.2016. godine okuplja relevantne međunarodne i domaće umjetnike i stručnjake, želeći omogućiti preduvjet i tehničku mogućnost za stvaranje novih i vrijednih djela po kojima bi Grad Poreč postao poznat i svrstan na međunarodnoj turističkoj i umjetničkoj mapi kao prepoznatljiva točka po svojoj vrijednoj zbirci starih i suvremenih umjetničkih djela iz ove oblasti.

  Rezultati umjetničkog, stručnog i naučnog rada Simpozija ostaju trajno u nasljeđu gradu i budućim generacijama.

  Opširnije
 • Wine Nights

  06.05.2017 - 13.05.2017

  Poreč-Parenzo, Riva

  Zabavno-gastronomska manifestacija za vrijeme trajanja Vinistre

  Riva

  Zabavno-gastronomska manifestacija za vrijeme trajanja Vinistre

  Manifestacija Wine Nights u Poreč dovodi brojne istarske vinare, lokalne delicije i atraktivne eno-gastro i zabavne sadržaje, koji će od 6. do 13. svibnja Poreč učiniti nezaobilaznom destinacijom za sve ljubitelje čuvenih istarskih vina i vrhunske lokalne gastronomije. Organizator manifestacije, vodeća domaća turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji s Gradom Poreč, TZ Poreč, sponzorima Gastro Tim i Fusio i brojnim lokalnim ugostiteljima, ovom manifestacijom svim posjetiteljima Vinistre ali i ostalim ljubiteljima vina, pružaju popratni kvalitetan program, od posebne eno-gastro ponude u izabranim porečkim ugostiteljskim objektima i restoranima do degustacija vrhunskih vina, lokalnih delicija i raznolikog zabavnog programa na rivi.

  Posebnost Wine Nights tjedna činit će posebna tzv. Wine&Gourmet ponuda koja u najbolje porečke ugostiteljske objekte – barove, restorane i noćne klubove, po promotivnim cijenama donosi selekciju čuvenih istarskih vina i prepoznatljive lokalne specijalitete. Wine Nights svima koji budu uživali u Wine&Gourmet ponudi, omogućuje da putem tzv. vinske putovnice sakupljaju pečate čime sudjeluju u nagradnoj igri koja donosi brojne atraktivne nagrade. Vinsku putovnicu korisnici će moći koristiti i prilikom konzumacije sadržaja u Wine Nights šatoru na porečkoj rivi.

  Gastronomsku će ponudu dodatno obogatiti Wine&FineDine program restorana Spinnaker gdje će brojni gurmani i ljubitelji vina od 11. do 13. svibnja imati priliku uživati u spoju zanimljivih jela i biranih vina. Za jela će biti zaduženi vrhunski chefovi Nenad Kukurin, Mario Postružin te Damir Modrušan, dok će vina birati Valamarovi sommelieri.

  Kulminacija Wine Nights tjedna počinje u četvrtak 11. svibnja i traje sve do subote 13. svibnja, kada će se u šatoru na porečkoj rivi predstaviti deset vrhunskih istarskih vinara sa svojim čuvenim vinima i vinskim novitetima. Kako bi upotpunili uživanje u jedinstvenim istarskim vinima, posjetitelji će moći kušati raznoliku ponudu istarskog tapasa. Uz degustacije vina i istarskih specijaliteta, sommelieri Valamar Rivijere svakoga će dana unutar šatora, kroz kratke vinske priče otkrivati raznolike enološke tajne.

  Besplatan večernji program Wine Nights manifestacije na porečku rivu donosi vrhunsku i raznoliku zabavu uz glazbenu atrakciju The Frajle, stand-up komičara Željka Pervana koji će publiku nasmijavati dogodovštinama vezanima uz vino, domaću soul divu Natali Dizdar, te bendove Nenu Belana & Fiumense i Crvenu jabuku.

  Detaljnije informacije o bogatom program, izlagačima, ugostiteljima i nagradnoj igri moguće je pronaći na web stranici www.winenightsporec.com i službenoj facebook stranici www.facebook.com/winenightsporec/

  Opširnije
 • 24. Vinistra

  12.05.2017 - 14.05.2017

  Poreč-Parenzo, Žatika

  Međunarodna izložba vina i vinarske opreme

  Žatika

  Međunarodna izložba vina i vinarske opreme

  O značaju vina i ostalih autohtonih istarskih poljoprivrednih proizvoda poput rakija, maslinova ulja, meda, sira i pršuta svjedoči značaj najveće izložbe svih tih proizvoda – Vinistra.  Vinistru ne čini samo izložba domaćih proizvoda, vina prije svega, već i vođene degustacije, prezentacije, tematski susreti.

  Uz domaće vinare, u natjecateljskom dijelu s uspjehom sudjeluju i vinari iz Slovenije i Italije pa i Mađarske. Ocjenjivački sud sastavljen je po uzoru na slične svjetske manifestacije pa ga uz stručni kadar čine i oni koji se vole naći u blizini vina, a tu kapljicu smatraju i čine bitnom u svome radu.

  Izložba se bazira na ocjenjivanju kakvoće vina, a brojni off-sadržaji pak čine Vinistru zanimljivijom. Ova vrhunska manifestacija koja na nekoliko dana na jednome mjestu uspijeva okupiti rekordan broj izlagača vina, nezaobilazno je mjesto edukacije i svijesti o vinima i kulturi stola te je postala najveća izložba svoje vrste u Hrvatskoj. Broj izlagača iz cijele Hrvatske i inozemstva potvrđuje njezin status koji neprekidno raste.

  Info:

  Vinistra
  T. +385 052 621 698
  info@vinistra.com

  Opširnije
 • SUPer Surfers Challenge-Lanterna

  13.05.2017 - 14.05.2017

  Lanterna (Tar-Torre), Poreč, Otok Sveti Nikola

  Hrvatska SUP elite utrka

  Poreč, Otok Sveti Nikola

  Hrvatska SUP elite utrka

  Četvrto izdanje međunarodne stand-up paddle utrke koja je dio Cro SUP Toura i kvalifikacijska utrka za svjetsko prvenstvo. Utrka u dužini od 13 km, kreće sa otoka Sveti Nikola, prolazi pored porečke rive s ciljem u Valamar Club Tamarisu. Osim profesionalne utrke, održat će se i amaterska utrka, te nekoliko SUP popratnih aktivnosti, kao što su SUP Yoga, SUP Polo, utrka SUP osmeraca i slično za sve natjecatelje i ostale posjetitelje.

  Opširnije
 • Malen in Istrien

  15.05.2017 - 19.05.2017

  Tar-Torre, Atelier Snježana Vidović

  Tečaj slikanja

  10,00 - 17,00 h

  Atelier Snježana Vidović

  Tečaj slikanja

  Tečaj slikanja nudi kreativni odmor u Istri i mogućnost da, zajedno sa poznatom hrvatskom slikaricom Snježanom Vidović, kroz tečaj slikanja upoznate "Malu Toskanu Hrvatske".
  Iskusna umjetnica će vas svaki dan pratiti do nekog drugog atraktivnog mjesta. Tu ćete zajedno pronaći lijepe motive i slikati ih u raznim tehnikama. U tehnici koju odaberete moći ćete sasvim slobodno izraziti Vaše osjećaje i kreativnost.

  Slikati i uživati je njen moto a radost i uživanje u slikanju su na prvom mjestu. Lokacije su na moru i u brdima. Svugdje ćete doživjeti nedirnutu prirodu, prijateljstvo ljudi i kuharska umijeća domaćih seljaka.

  Malen in Istrien 2017:
  Proljetni tečaj slikanja, 15.05. - 19.05.2017    (10:00 – 17:00 Uhr)
  Ljetni tečaj slikanja,     19.06. - 23.06.2017    (10:00 – 17:00 Uhr)  
  Tečaj slikanja u rujnu,   18.09. - 22.09.2017   (10:00 – 17:00 Uhr)
  Jesenji tečaj slikanja,     09.10. - 13.10. 2017  (10:00 – 17:00 Uhr)

  Info:

  Atelier Snježana Vidović
  Perci 9a, Tar + 385 099 302 6788
  svidovic@kunstmalerin.de

  Opširnije
 • DanceStar Festival

  24.05.2017 - 28.05.2017

  Poreč-Parenzo, Intersport Centar

  Međunarodno plesno natjecanje

  Intersport Centar

  Međunarodno plesno natjecanje

  Zaustavite vrijeme na trenutak i teleportirajte se u DanceStar plesnu orbitu!

  I ove godine Poreču je pripala čast da povodom manifestacije DanceStar World Dance Masters ugosti više od 5.000 najboljih svjetskih plesača od 24. do 28. svibnja. Porečom će na nekoliko dana zavladati plesni ritam kojem nitko neće odoljeti.

  DanceStar je sinonim za visoko-kvalitetna plesna natjecanja koja se održavaju diljem svijeta, sa grandioznom završnicom koja se već 10. godinu zaredom održava u Poreču. Svake godine sve više dobiva na značaju, šireći svoje tržište na nove zemlje. Rastući trend se odražava i kroz brojne suradnje s renomiranim ličnostima domaće i inozemne plesne scene.

  Iznimna posjećenost natjecateljskog dijela, potvrđuje činjenicu o atraktivnosti porečkog finala kojem ima priliku nazočiti i šira publika. Osim obitelji i prijatelja koji pod budnim okom prate nastupe svojih razgibanih mališana i velikana, navijačkoj atmosferi bez zadrške pridonose svi nazočni gledatelji.

  Pored edukativnog karaktera, zabavni dio krije se u raznim popratnim aktivnostima namijenjenim natjecateljima i ostalim rasplesanim znatiželjnicima. Za njih je kroz tri dana, pod zvjezdanim nebom Zelene lagune, organiziran party na kojima će odzvanjati zvuci svjetskih hitova u izvedbi poznatih DJ-a, a ulaz će biti slobodan za sve.

  Najsjajnija točka DanceStar eventa, zasigurno je Gala večer koja će se održati 26.05. u prekrasnoj dvorani Žatika sa početkom u 20h. Plesni podij užarit će demonstracije najboljih koreografija, koje će imati priliku osvojiti neku od prestižnih nagrada. Osigurajte svoje mjesto na spektakularnoj Gala večeri  i doplešite na 10. obljetnicu DanceStar World Dance Mastersa.

  DanceStar raspored događanja:

  22. - 24.05. DanceStar All Other Countries: kvalifikacijski turnir, Zelena laguna Intersport Centar
  24. - 28.05. DanceStar World Dance Masters, Zelena laguna Intersport centar
  24.05., 25.05. i 27.05. DanceStar Open Air party, Zelena laguna plaža (ulaz slobodan)
  26.05. u 20h Gala večer, Dvorana „Žatika“ Poreč

   

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 88

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking