Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Poreč Open Air - Festival of Life

  23.06.2017 - 16.09.2017

  Poreč-Parenzo, Riva, Villa Polesini, otok Sv. Nikola, Lungomare

  Festival

  Riva, Villa Polesini, otok Sv. Nikola, Lungomare

  Festival

  Nakon uspješnog prvog festivalskog izdanja te osvojene prestižne nagrade Turističke zajednice Istarske županije, Zlatna koza (Capra d’Oro) u kategoriji festivali, Poreč Open Air festival vraća se na ulice i trgove stare gradske porečke jezgre i otok Sveti Nikola, novim, kvalitetnijim i još zabavnijim programom! Od 23. lipnja do 16. rujna Poreč opet postaje velika pozornica na otvorenom. Svakodnevni program, dobra glazba i urbani ritmovi, kino i kazališni program, posebna događanja i koncerti obogaćuju ljetne doživljaje i stvaraju nezaboravne uspomene za posjetitelje.

  Info:

  MPG d.o.o.
  +385 (0)52 400 000
  info@porecopenair.com

  Opširnije
 • URBAN 2017 Photo Awards

  31.07.2017 - 21.08.2017

  Poreč-Parenzo, Galerija Sinčić - lapidarium

  izložba fotografija

  10 - 21 h

  Galerija Sinčić - lapidarium

  izložba fotografija

  Izložbu su otvorili Stefano Ambroset, predsjednik udruge DotArt iz Trsta, koja je organizator natječaja, Elena Uljančić-Vekić, ravnateljica Muzeja te članica međunarodnog žirija i izbornica izloženih potrfolija, Sabina Damiani, kustosica i akademska umjetnica, organizatorica programa „Kontaminacije“ u sklopu kojeg se ove godine URBAN u Poreču i odvija, te Christian Milotic, jedan od autora izloženih fotografija.

  Na osmo izdanje ovog međunarodnog fotonatječaja ove godine je pristiglo 4120 fotografija i 253 portfolija od 1015 natjecatelja iz čitavog svijeta. Finalisti URBAN-a bit će objavljeni krajem srpnja, dok će nagrađeni biti poznati u rujnu. Radi se o rastućem međunarodnom natječaju koji prelazi granice isključivo internetskog pristupa te omogućava autorima da svoje radove predstave na izložbama fotografija u internacionalnom kontekstu. Natječaj je strukturiran u više različitih sekcija, a ove godine porečki muzej ugošćuje prvu u nizu „putujućih“ izložbi iz sekcije „Portfolio“.

  Na izložbi se mogu pogledati sljedeći projekti:

  • “Nothing will stop us”, meksičke fotografkinje Silvie Andrade na veoma suptilan i konceptualan način prikazuje život kubanskog naroda, koji se svakodnevno bori protiv malih i velikih nedaća, društvenih i klasnih nejednakosti, političkih prilika, odnosa sa velikim silama, poput SAD-a kao i mnoge druge kontradikcije kojima se Kuba svakodnevno susreće. Mladi koji ostaju u zemlji, nose težak teret, no s njime se nose kroz druženja te malim stvarima koje ispunjavaju njihovu svakodnevnicu.
  • “Nonna Angela”, tršćanskog fotografa Christiana Milotica, je inatiman i osoban projekt koji dokumentira znakove životnih patnji na licu istarske izbjeglice – vlastite bake Angele, koja ima sada 90 godina a proživjela za mnoge teške trenutke za vrijeme svoga dugog života. Vodeći se obiteljskim pričama, autor kreira dokument, ali i vlastitu viziju kroz portrete bake i okruženja u kojem živi.
  • “A Transporting Experience: Senegal’s Colorful Public Buses Hit The Road” američke autorice Ricci Shryock, s adresom u Senegalu, živopisni je projekt posvećen šarenim javnim minibusevima koji služe kao javni prijevoz u glavnom gradu Dakaru. Kroz promišljanje značenja i važnosti prometne povezanosti u ovom gradu, punom kontradikcija, autorica zapravo promišlja stanovnike, njihove živote, običaje te daje presjek svakodnevnice ljudi. Malim šarenim busevima prijeti odlazak u „mirovinu“, čime će se zasigurno izgubiti dio uličnog šarenila, koje predstavlja sam identitet ovoga grada i njegovih stanovnika.

  Fotografije su postavljene u lapidariju Zavičajnog muzeja te u galeriji Sinčić a mogu se razgledati do 20. kolovoza svakodnevno od 10 do 21 sati.

  Info:

  Zavičajni muzej Poreštine

  Opširnije
 • 57. Annale

  03.08.2017 - 02.09.2017

  Poreč-Parenzo, Istarska sabornica

  Skupna izložba suvremene likovne umjetnosti

  10.00 - 12.00 & 19.00 - 22.00 h


  Skupna izložba suvremene likovne umjetnosti

  izbornik: Tihomir Milovac

  Izlažu: Jasmina Cibic, Maja Marković, Marko Lulić, Radenko Milak, Dejan Kršić, Roman Uranjek, Igor Vuk Torbica

  “Pođimo od naslova. Preuzet je iz stihova pjesme Avanti popolo, alla riscossa, bandiera rossa, bandiera rossa… pjesme koja se pjevala u radničkim, komunističkim, anarhističkim i socijalističkim revolucionarnim krugovima Italije i mediteranskih zemalja pa i kontinentalne Europe već više od stoljeća. Pjevali su je republikanci u godinama Španjolskog građanskog rata, a u Istri naročito tijekom desetljeća socijalizma kao stanovitu potvrdu slobodarskim idejama i zahvalu Narodno oslobodilačkom pokretu i partizanima koji su Istru vratili matici zemlji. Pokazivala se tako pripadnost revolucionarnoj Internacionali, antifašizmu, ali i pripadnost radničkim pokretima koji su se razvijali i prolazili kroz razne mijene od vremena industrijske revolucije na ovamo. A 1968. pjesma je postala popularna i globalno među pobunjenom generacijom bitnika, a potom je često korištena kao pankerski neo-anarhistički gestus….

  Na ovogodišnje Porečko anale pozvao sam sedam umjetnika iz tri različite umjetničke discipline: Dejan Kršić, dizajn; Milak/Uranjek, Jasmina Cibic, Marko Lulić i Maja Marković iz vizualnih umjetnosti i Igor Vuk Torbica iz kazališta. Za njihove umjetničke strategije smatram da su posve u duhu iznesene analize o «stanju avangarde» u kulturnim i političkim okolnostima društava koja su prakticirala avangardizam, kako u njegovom društvenom i političkom aspektu tako i u umjetničkom.”

  Tihomir Milovac (iz predgovora kataloga)

   

  Radni vrijeme galerije: 10 – 12 i 19 – 22 h, nedjeljom i praznikom zatvoreno

  Opširnije
 • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

  04.08.2017 - 28.08.2017

  Poreč-Parenzo, Viale

  Sajam međunarodnih izlagača starina - svaki petak

  07:00 - 17:00 h

  Viale

  Sajam međunarodnih izlagača starina - svaki petak

  Internacionalni izlagači starina (namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.)

  Info:

  HRVATSKA UDRUGA KOLEKCIONARA PREDMETA KULTURNE BAŠTINE, RIJEKA

  Opširnije
 • Koncert klasične glazbe

  24.08.2017

  Tar-Torre, Crkva sv. Martina

  Laura Bartelj, violina, Igor Sabljić, piano -  SLOVENIJA

  21:00 h

  Crkva sv. Martina

  Laura Bartelj, violina, Igor Sabljić, piano -  SLOVENIJA

  U povijesnom zdanju crkve Sv.Martina u Taru već 20 godina održavaju se koncerti klasične glazbe  pod nazivom “Koncerti klasične glazbe u Taru”.

  Komornom glazbom te  osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale  programskom  okosnicom  Koncerata u crkvi Sv. Martina u Taru  te  uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet  kvalitete  od  1998 . godine  koji ovom festivalu klasične glazbe daju  život,  cjelovitost i vrijednost  koja nadilazi vrijeme.

  Koncertna sezona se odvija svakog četvrtka tijekom srpnja i  kolovoza u 21 sat.

  Ulaz je slobodan

  Info:

  POU Poreč, TZ Tar-Vabriga

  info@istria-tarvabriga.com

  Opširnije
 • Street Art Festival

  25.08.2017 - 29.08.2017

  Poreč-Parenzo, Ulice i trgovi

  Festival uličnih zabavljača

  Ulice i trgovi

  Festival uličnih zabavljača

  Život na Mediteranu oduvijek se, više nego u kućama, odigravao na ulici. Na ulicama su građani razgovarali, udvarali se, svađali se i pjevali i premda možda toga nisu bili svjesni, ulice i trgovi bili su svojevrsna pozornica. Novo vrijeme donijelo je nove običaje, no želja za živošću na ulicama ostala je ista. Street Art želi ponovno oživjeti porečke ulice, trgove i šetališta – plesom, uličnim teatrom, instalacijama, projekcijama filmova, video instalacijama, glazbom... Na ulicama i trgovima Poreča susret ćete tijekom kolovoza brojne umjetnike koji će vam, inspirirani gradom, predstaviti svoja djela i maštu.

  Info:

  POU Poreč
  www.poup.hr +385 52 887 218
  kultura@poup.hr

  Opširnije
 • Club MTV Europe Summerblast

  25.08.2017 - 26.08.2017

  Poreč-Parenzo, Uvala Peškera

  Festival MTV SummerBlast 25. i 26. kolovoza u Poreč dovodi hip hop ikone The Fresh Princea & DJ Jazzy Jeffa

  Uvala Peškera

  Festival MTV SummerBlast 25. i 26. kolovoza u Poreč dovodi hip hop ikone The Fresh Princea & DJ Jazzy Jeffa

  Iako je ljetna festivalska sezona tek počela, organizatori festivala MTV SummerBlast pobrinuli su se da ima bombastičan kraj! Jedna od najvećih zvijezda današnjice Will Smith dolazi u Poreč! Planetarno popularni „princ iz Bel Aira“ i DJ Jazzy Jeff poznat kao njegov prijatelj iz svima omiljene serije vraćaju se počecima svoje karijere, a nastupom na jednoj od najljepših ljetnih pozornica obilježit će 30 godina glazbene pustolovine.

  U Poreč 25. i 26. kolovoza stižu i vladari svjetskih top ljestvica Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Galantis, Jonas Blue, Duke Dumont, Tinie Tempah, Mike Perry, Far East Movement i R3wire & Varski, a uz ovogodišnji lineup kraj ljetne sezone zasigurno će bit nezaboravan.

  Tvrtka Valamar Riviera i Grad Poreč, parteneri festivala MTV SummerBlast, ponosni su što na veliku ljetnu pozornicu na Peškeri imaju priliku dovesti svjetsku zvijezdu kao što je Will Smith, a kako bi i ove godine Poreč zaista disao punim plućima, na brojne gradske lokacije vraća se i festival života – Poreč Open Air – koji sprema više od 100 glazbenih, kulturnih i uličnih događanja.

  Više informacija dostupno je i na internetskoj stranici www.mtvsummerblast.com te na službenoj Facebook stranici festivala te Instagram profilu.

  Opširnije
 • Sajam antikviteta i umjetnosti petkom

  25.08.2017

  Poreč-Parenzo, Viale

  Sajam međunarodnih izlagača starina - svaki petak

  07:00 - 17:00 h

  Viale

  Sajam međunarodnih izlagača starina - svaki petak

  Internacionalni izlagači starina (namještaj, slike, satovi, nakit, srebro i porculansko posuđe, etno zbirke, itd.)

  Info:

  HRVATSKA UDRUGA KOLEKCIONARA PREDMETA KULTURNE BAŠTINE, RIJEKA

  Opširnije
 • Koncerti u Eufrazijani

  29.08.2017

  Poreč-Parenzo, Eufrazijeva bazilika

  RAPSHODY GUITAR / CRO

  21:00 h


  RAPSHODY GUITAR / CRO

  U povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, već 56 godina održava se festival klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani". Pažljivim odabirom koncerata i priznatih umjetnika, predstavljaju se glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora, naglašavajući pri tome integritet i važnost ovog UNESCO zaštićenog spomenika kulture, spajajući tako samo najbolje sa najboljim.

  Komornom glazbom te osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale programskom okosnicom Koncerata u Eufrazijani te uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet kvalitete od 1962. godine, koji ovom festivalu klasične glazbe daju život, cjelovitost i vrijednost koja nadilazi vrijeme - upravo poput zidova i mozaika njenog jedinog doma - Eufrazijeve bazilike. Visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno i temeljno podcrtava mjerodavnost i etabliranost ove vrijedne manifestacije.

  Cijena ulaznice je 50,00 kuna, a mogu se rezervirati i kupiti na samom ulazu u Eufrazijevu Baziliku sat vremena prije koncerta. Info & Rezervacije ulaznica e-mailom rezervazije@poup.hr

  Facebook

  Opširnije
 • Koncert klasične glazbe

  31.08.2017

  Tar-Torre, Crkva sv. Martina

  Antonella Malis & KVARTET PAGANINI -  HRVATSKA

  21:00 h

  Crkva sv. Martina

  Antonella Malis & KVARTET PAGANINI -  HRVATSKA

  U povijesnom zdanju crkve Sv.Martina u Taru već 20 godina održavaju se koncerti klasične glazbe  pod nazivom “Koncerti klasične glazbe u Taru”.

  Komornom glazbom te  osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale  programskom  okosnicom  Koncerata u crkvi Sv. Martina u Taru  te  uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet  kvalitete  od  1998 . godine  koji ovom festivalu klasične glazbe daju  život,  cjelovitost i vrijednost  koja nadilazi vrijeme.

  Koncertna sezona se odvija svakog četvrtka tijekom srpnja i  kolovoza u 21 sat.

  Ulaz je slobodan

  Info:

  POU Poreč, TZ Tar-Vabriga

  info@istria-tarvabriga.com

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 38

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016 and 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

 • Best Wine Regions for Winter and Spring Travel 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking