Pressemitteilungen

Potpore događanjima / projektima /TOP događanjima u 2019. godini – JAVNI POZIV

Temeljem Programa rada i financijskog plana Turističke zajednice Istarske županije za 2019. godinu, te Odluke o raspodijeli sredstava za regionalna i lokalna događanja Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice od 18. veljače 2019. godine, Turistička zajednica Istarske županije objavila je

J A V N I   P O Z I V

za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa

"Potpore događanjima / projektima" i programa 'TOP DOGAĐANJA' u 2019. godini

 

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Istarske županije i Hrvatstke turističke zajednice (dalje u tekstu: TZ) za:

  1. događanja/projekti od regionalnog i lokalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju Istra, koja se održavaju na području Istarske županije
  2. TOP događanja, koja se održavaju na području Istarske županije

 

a koje doprinose sljedećim ciljevima:

-        unapređenju/obogaćivanju turističkog proizvoda/ponude destinacije Istra i Hrvatske u cjelini,
-        razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje turističke sezone u destinaciji,
-        povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa, posebice u razdoblju predsezone
          i posezone te u unutrašnjosti

-        jačanju snage brenda Istra
-        stvaranju prepoznatljivog imidža istarskog/hrvatskog turizma.

 

Sukladno Programu rada i financijskom planu TZIŽ za 2019. financijski će se poduprijeti događanja/projekti s velikom dodanom vrijednošću koje/i su motivi dolazaka, koji imaju veliku marketinšku vrijednost i utjeću na produženje sezone i specijalizirano brandiranje.

Raspoloživi iznos sredstava za mjere iz članka 3. u 2019. iznosi 1.400.000,00 HRK, od čega je 750.000,00 HRK raspoređeno iz proračuna Turističke zajednice Istarske županije, a 650.000,00 HRK rasporedio HTZ (Hrvatska turistička zajednica) temeljem odluke o raspodijeli sredstava za regionalna i lokalna događanja sa 48. sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice od 18.veljače 2019. godine.

Više informacija o Javnom pozivu, uvjetima Javnog poziva kao i obrazac zahtjeva možete naći na slijedećem linku: www.istra.hr/hr/business-information/tzi/natjecaji-pozivi-obavijesti/3153


Rok za podnošenje kandidatura je 26. travanj 2019. godine (u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte od 26. travnja 2019.).


Kandidature se šalju na adresu:
Turistička zajednica Istarske županije
Pionirska 1a
HR-52440 Poreč-Parenzo 

Dodatne informacije: isključivo pisanim putem, na e-mail: info@istra.hr najkasnije tri dana prije roka za dostavu kandidatura.

Show