ISTRA INFO COVID-19 X  

Pressemitteilungen

Nagrade najboljima u turizmu Hrvatske

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održava se u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

U sklopu ovogodišnje manifestacije, koja je održana 28. i 29 listopada u Župi Dubrovačkoj, svečano su uručene i nagrade za najbolje djelatnike u turizmu, uključujući nagrade Anton Štifanić, nagradu za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos turističkoj 2021. godini. Među 27 dobitnika iz cijele Hrvatske posebne čestitke upućujemo finalistima Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada iz Istre:

Nagrada u kategoriji „Vatrogasac“
Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije
i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije
Dino Kozlevac je iskusan vatrogasni zapovjednik i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, kao i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice. Iskazao se i u prevenciji te suzbijanju epidemije u Istri, tako da je Istarska županija bila posljednja zelena regija Europe u drugom valu širenja bolesti. Sudionik je brojnih stručnih skupova i specijalističkih obuka s područja vatrogastva, te izrada planova civilne zaštite. Napokon, i uspješan predavač. Karijera mu traje već 40 godina. U izvanrednim okolnostima pravi „capo“ od sigurnosti. A sigurnost je temelj uspješne turističke destinacije.

Nagrada u kategoriji „Djelatnik/djelatnica u pomorskom prijevozu“
Aleks Banić, mornar u Isabella Valamar Collection Island Resortu u Poreču
Aleks je na otoku počeo raditi kao srednjoškolac, na radnom mjestu „banjina“ u Odjelu sporta, no prilikom svakodnevnih putovanja na posao i s posla zainteresirao se za brodove. Voditelj brodskoga prijevoza prepoznao je u njemu potencijalnoga mornara. Aleks s osmijehom na licu dočeka i isprati svakoga gosta, a krasi ga i kolegijalnost. Lijepa priča na temu „amor omnia vincit“. Zahvaljujući ljubavi prema brodovima i turizmu jedan je mladi srednjoškolac izrastao u odgovornoga i nadasve ljubaznog zaposlenika Isabella Valamar Collection Island Resorta.

Nagrada u kategoriji „Djelatnik/djelatnica u marini“
Filip Koljančić, dežurni mornar u Marina Veruda u Puli
Filip profesionalno i stručno obavlja zadaće, a ističe se i posebnim vrlinama, nužnim kad u marini nastupe nepredvidive okolnosti. Tijekom pandemije poslovanje marine nije moguće digitalizirati, kao neke druge djelatnosti. Sve se svodi na ljude, a nautički turizam – uostalom – i počiva na uzajamnom povjerenju klijenata i marine, punkta na kojem se uz veliku dozu povjerenja ploveći ljubimci ostavljaju na čuvanje i brigu tijekom cijele godine. Filip svoju odgovornu dužnost, uz predan i neumoran rad te poštivanje svih nametnutih mjera, obavlja na opće zadovoljstvo.


„Hrvatski turizam ove godine je pokazao kako unatoč svima okolnostima uz dobru pripremu, kvalitetnu suradnju i prilagodljivost zajednički možemo ostvariti rezultate koji se mogu svrstati među najbolje u hrvatskoj turističkoj povijesti. Stoga bih ovim putem željela čestitati svima, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam činite boljim i što svojim entuzijazmom dajete primjer svima. No, kako bi bili najbolji uvijek trebamo stremiti prema boljem i zato su Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na ono što je iza nas, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma. Vjerujem kako zajednički djelovanjem možemo hrvatski turizam u budućnosti učiniti još uspješnijim te time dati još jedan zamašnjak cjelokupnom razvoju hrvatskog gospodarstva i razvoju lokalnih sredina u koje je utkana tradicija turizma“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom dodjele nagrada.

[05/11/2021]

Show