Chefs and Lecturers

Chef Vincenzo Candiano


Locanda Don Serafino, Michelin**
Relais & Châteaux
Ragusa Ibla, Sicilija
www.locandadonserafino.it
FB vincenzocandianochef
Instagram @vincenzocandiano


» IGF 2019 Masterclass: Kuhinja, prijatelj lokalnog gospodarstva
» Show cooking: Dolina rijeke Irminio


Rođen u Scicliju, gradiću u pokrajini Ragusa prije trideset i devet godina, odrastao je između Donnalucate, Modice i Raguse. Njegov otac vlasnik je malog poljoprivrednog gospodarstva, a on je prvi od trojice braće, ali ne i jedini koji gaji strast za kuhanjem.

Oženjen je i ima troje divne djece pa je obitelj njegovo utočište kojem se posvećuje u slobodno vrijeme, a duševni mir pronalazi posvećujući se svojoj skrivenoj ljubavi ... motorima.

Njegovi gastronomski savjetnici kojima se povjerava su, prije svega, njegove bake i tetke pa zapravo ni ne čudi što je kuhinja koju voli jednostavna i ona koja miriše na kuću.

Njegovi omiljeni sastojci su agrumi, rajčica, aromatično bilje i začini, obožava slastice i ne može odoljeti iskušenju kušanja novih talijanskih i stranih sireva.

Uvijek je strastveno radio i ponizno se trudio da maksimalno izvuće iz svakog iskustva, radeći i u najjednostavnijim objektima.

Godinama radi u sektoru s kolegama iz Italije i inozemstva ovjenčanima zvjezdanim sjajem, a u usporedbi s njima smatra se samoukim, te je svjestan da svako novo jelo na papiru traži dvostruko više truda, ali sa zadovoljstvom se izražava vrlo osobnim stilom.

Prati s velikim zanimanjem posljednje trendove u kulinarstvu, ali se ne može odreći jednostavnije kuhinje. Kad bi morao početi od nule, krenuo bi iz slastičarnice.

Show