Chefs and Lecturers

Chef Roy Caceres


Metamorfosi, Michelin 1*
Rim, Italija


» IGF 2019 Masterclass: Evolucija sjećanja
Govedina, pšenica i menta (Posveta djedu Salomonu)


Roy Salomon Caceres rođen je u Bogoti 1977. godine. Zaljubljenik u sport, a posebno u košarku, Roy sanja o američkom NBA-u, ali se istovremeno suočava sa svojom drugom strašću, djedom Sirijcem koji Royu prenosi metode kojima se stvaraju okusi Bliskog istoka. Roy promatra svog djeda kako priprema jela nadahnuta Kolumbijom u kombinaciji s začinjenim notama sirijske tradicije.

Njegov život se mijenja kad se, sa 16 godina, seli kod Majke u Rim i radi u raznim restoranima kao perač posuđa. Pogledom prati chefove i pokušava razumijeti ritam, tajne i tehnike pripreme hrane. Njegov put nastavlja se vrlo brzim tempom, uključujući i rad u restoranima koji simboliziraju talijansku kuhinju, a uz potporu svoje velike ljubavi, Alessandeu koja mu postaje suprugom s kojom ima troje djece.

Kao mladi chef zaljubljen u život, kuhinju i obitelj, stiže u restoran Il Pellicano gdje radi s vrlo rigoroznim timom, eksperimentirajući svojom kreativnošću i razvijajući sve složenija jela.

Godinu dana kasnije stupa u kontakt s jednim od renomiranih talijanskih restorana, a upravo ovdje, kao Sous Chef iz tima u Locandi Solarola u Castel Guelfou, restoranu s jednom Michelinovom zvjezdicom, koji vodi chef Antonella Scardovi, Roy postaje svjestan svog potencijala pa tako 2007. preuzima palicu chefa Locande Solarola.

Executive Chef restorana Pipero u Albanu Lazialeu postaje 2010., uspijevajući zadovoljiti nepca rimskih gurmana jelima koja se očekuju s velikim entuzijazmom.

Njegova kreativna crta i srce koje kuca za Kolumbiju i Italiju spajaju se 2011. u uzbudljiv autorski potpis, Metamorfosi, restoran s kojim 2012. godine Roy Salomon Caceres osvaja prvu Michelinovu zvjezdicu.

Danas je Roy Salomon Caceres punopravni član talijanske gurmanske scene. Njegova inspiracija, u kombinaciji s urođenim talentom istraživača, uključuje goste u idealan simpozij na kojem je tema gotovo uvijek poštivanje sirovina i metafora njegove filozofije kuhanja u potrazi za emocijama koje treba prenijeti, intenzivnim kao što je i njegov život.

Show