Chefs and Lecturers

Chef Kotaro Noda


Bistrot 64, Michelin*
Rim
www.bistrot64.it

» IGF 2019 Masterclass: Gourmet kuhinja i bezglutenska jela.
Povijest špageta od krumpira, s maslacem i inćunima.


Noda Kotaro, Japanac s diplomom iz marketinga. Susreće se s talijanskom kuhinjom uz Gualtiera Marchesija u Kobeu, pod vodstvom mladog Enrica Crippa.

Među njegovim najvažnijim debitantskim iskustvima u Italiji su vinoteka “Enoteca Pinchiorri” u Firenci i St. Hubertus Rosa Alpina. Nakon toga slijede vinoteka “Enoteca La Torre” u Viterbu, gdje 2010. osvaja Michelinovu zvjezdicu, i Magnolia Jumeirah Grand Hotel Via Veneto u Rimu gdje mu Gambero Rosso dodijeljuje dvije vilice.

Noma i Geranium u Kopenhagenu su iskustva prije povratka u Italiju, odnosno u Rim gdje je 2014. godine preuzeo vodstvo u kuhinji restorana Bistrot64. Tu mu je 2017. opet dodijeljena Michelinova zvjezdica.
Trenutno je chef kuhinje u restoranu Faro u Ginzi Tokyo i vlasnik i chef restorana Bistrot64.

B i s t r o t 6 4
Bistort64 je restoran u četvrti Flaminio, između muzeja Maxxi i Audiotorim Parco della Musica, koji djeluje na prostoru okružen velikim suvremenim arhitektonskim zdanjima. Nedaleko od središta grada, izdvaja se položajem i ambijentom. Iz toplog i važnog interijera da se isčitati tipičnost neobistroa s gastro namjerom. Mramorni stolovi bez stolnjaka, topla rasvjeta, drvo i pastelne boje.

Identitet gurmanskog restorana ovjenčanog zvjezdicama označava sliku udobnog dnevnog boravka u kući, idealnog za večer provedenu u ugodnom, ali ne preopterećenom i ne preelegantnom okruženju. Usluga na visokoj razini u skladu je i reflektira esencijalnu, minimalističku kuhinju chefa Node Kotara.

Chef je taj koji razvija meni u skladu sa sezonom i svojim stilom kuhanja koji je u osnovi talijanski i gurmanski, ali s japanskom tehničkom osnovom i znanjem.

U bitnim crtama estetika u jelima sadrži čiste okuse bez previše onečišćenja, sve je rezultat jasne ideje kuhanja, ali i pažljivog istraživanja sirovina na teritoriju.

Špageti s krumpirom, maslacem i inćunima
Priča o kultnom jelu chefa Node Kotara je priča o jednostavnom začinu poput maslaca i inćuna koji se susreću s krumpirom u obliku špageta. Ideja je bila ponuditi jelo bez glutena, a izbjeći kupovinu komercijalne tjestenine ili one iz supermarketa; dakle krumpir, koji se ne kuha u kipućoj vodi kao što biste to napravili s običnim špagetima, već se peče direktno s maslacem u tavi. Slano jelo zahvaljujući umaku od inćuna i hrskavo zahvaljujući oplemenjivanju prženim krumpirom i rotkvicama.
U studenom 2017. godine, nakon pobjede u Taste of Roma, špaget od krumpira osvojio je prvu nagradu i na svjetskom natjecanju u Abu Dhabiju, Taste the World.

Show