ISTRA INFO COVID-19 X  

Chefs and Lecturers

Chef Angelo Carannante


Caracol, Michelin*
Bacoli, Napoli
www.caracolgourmet.it


» IGF 2019 Masterclass: Lijepo i dobro... kvaliteta u raju!

Chef Angelo Carannante, vlasnik 1 Michelinove zvjezdice, rođen je u Napulju u kolovozu 1979. Nakon završenog studija na Hotelijerskom institutu u Pozzuoliju, seli u Rim i radi kod Antonella Colonne (1 Michelinova zvjezdica) u restoranu RADISSON BLU ES ROME – Design & SPA Hotel 5*.

Usavršio je svoju tehniku pohađajući tečajeve kreativnog kuhanja kod braće Cerea (2 Michelinove zvjezdice) i kod Vincenza Cameruccija (1 Michelinova zvjezdica). Nakon toga vraća se u Kampaniju i surađuje s Giuseppeom D'Addiom iz škole “Dolce e Salato”.

Timu restorana Marennà (1 Michelinova zvjezdica) pridružuje se 2011. na mjestu Sous-Chefa pod dirigentskom palicom Paola Barrale, ali na Sorrentinskoj obali pronalazi veću inspiraciju kako bi definirao mediteranski identitet njegovog trenutnog načina kuhanja; tamo je prihvatio radno mjesto Executive Sous-Chefa restorana Terrazza Bosquet bezvremenskog Grand Hotela Excelsior Vittoria u Sorrentu i 2013., s Luigijem Tramontanom, osvojio 1. Michelinovu zvjezdicu.

Angelo Carannante je od 2016. chef u Caracolu. U ovom ambicioznom projektu koji mu omogućava da u okvirima izvrsnosti najbolje izrazi vještine i znanja stečena višegodišnjim iskustvom, sada ga podržava tim mladih i kompetentnih ljudi.

Show