ISTRA INFO COVID-19 X  

Zlatna koza - Capra d'oro Award

Nagrade Zlatna koza - Capra d'oro 2016.

Kategorija: Eventi

Kategorija: Eventi

Eventi | Lifestyle
Maistra d.d. Rovinj-Vrsar
suorganizatoru događanja
Rovinj Beach Polo Cup 2016
Omiljena igra na istarskom otočju Brijuni tijekom dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća, ponovno je ovog proljeća osvojila prekrasnu obalu Hrvatske. Rovinj Beach Polo Cup jedinstveno je sportsko i turističko događanje u Hrvatskoj i regiji održano po prvi puta u svibnju 2016. Uz uzbudljive utakmice između četiri ekipe, održan je i cijeli niz dnevnih i večernjih društvenih događanja za sudionike turnira i posjetitelje na različitim lokacijama. Tijekom četiri dana manifestacije u destinaciji je boravio velik broj gostiju među kojima i poznate osobe iz političkog, poslovnog i svijeta zabave iz cijelog svijeta.
http://croatiapolo.com

Eventi | Festivali
MPG d.o.o. Zagreb i Valamar Riviera d.d. Poreč
za prvi hrvatski festival koji traje cijelo ljeto
Poreč Open Air: Festival of Life 2016
Osmišljen s ciljem razvijanja ljetne manifestacije koja traje od lipnja do rujna, Poreč Open Air održava se na brojnim porečkim pozornicama - na ulicama i trgovima starogradske jezgre, u Villi Polesini, na otoku Sveti Nikola, u raznim ugostiteljskim objektima u starom gradu, i upravo na taj način pozicionira Poreč kao destinaciju "punu života", sa zanimljivim eventima koji se svakodnevno odvijaju tijekom trajanja turističke sezone, namijenjenim svim ukusima i dobnim skupinama gostiju. Moto festivala je slaviti život, ljepotu života i malih životnih užitaka, a koje je bolje doba za to od ljeta!
http://porecopenair.com

Eventi | Sport
Ribarić Consulting i Udruga Istria:
Pulski Ironman
Međunarodna trijatlonska utrka izdržljivosti postavljena je s razvojnim ciljevima jačanja promocije hrvatskog turizma, Istarske županije, a posebice Grada Pule. Manifestacija je privukla oko 2.000 atletičara iz 60-ak zemalja, uz velik broj domaćih i stranih posjetitelja, a u njezinu je realizaciju bilo uključeno više od 600 volontera. Zabilježen je velik broj noćenja, i to u svim kategorijama smještaja. Uz glavni event, uspješno je realiziran i sportski sajam kroz 4 dana, pasta party za atletičare te dječja utrka Ironkids.
www.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/pula.aspx

Eventi | Gourmet
Općina Gračišće
Izložba vina Gračišće
Uskrsni  ponedjeljak već je niz godina u Istri sinonim za Gračišće i vino, a izložba koja počiva na temeljima Gračaške smotre prvi puta održane 1994. godine, odavno je pomakla vinske granice središnje Istre pa su ovom izložbom obuhvaćeni vinari s područja cijele Istre i Kvarnera. Uz goste iz Baranje, Slavonije i Slovenije, na ovogodišnjoj je izložbi sudjelovalo 105 vinara, a o izuzetno visokoj kvaliteti vina svjedoče i podijeljene medalje, čak 253, od kojih 39 zlatnih. Vino se degustiralo u 18 konoba u starogradskoj jezgri, uz gastronomsku ponudu i sportski program.
www.istra.hr/events

Eventi | Posebni proizvodi
Salsa Adria produkcije, Udruga Mali div i Plesni studio Los Mamberos
za rovinjski festival
Sea, Sun & Salsa
Festivali Summer Sensual Days i Croatian Summer Salsa Festival sjedinjeni pod zajedničkim nazivnikom Sea, Sun & Salsa jedinstveni su plesno-zabavni projekt aktivnog ljetovanja koji su u 2016. godini postali jedan od najznačajnijih zabavno-turističkih brendova ovog dijela Europe, pa i šire. Uz svoj atraktivan program, vrhunske izvođače, kvalitetnu produkciju, gostoljubivost i uslužnost te nadasve autentičnu lokaciju, ovi festivali potvrđuju Hrvatsku kao značajnu destinaciju svjetske plesne scene.
www.crosalsafestival.com + www.summersensual.com

Čestitamo organizatorima svih atraktivnih događanja u Istri!


Show