ISTRA INFO COVID-19 X  

Zlatna koza - Capra d'oro Award

Nagrade Zlatna koza - Capra d'oro 2016.

Kategorija: Turistički proizvod

Kategorija: Turistički proizvod

Nagrada za Turistički proizvod za 2016. godinu, prema prijedlogu Povjerenstva, dodjeljuje se za realizaciju jedinstvene atrakcije smještene u srcu Istre te novootvorenim boutique hotelima visoke kategorije 4 zvjezdice, od kojih se jedan nalazi u Zelenoj, a drugi u Plavoj Istri:

Koral d.o.o. Plomin:
Hotel Peteani, Labin
Prvi labinski hotel, smješten je u raskošnoj vili s početka 20. stoljeća, na usponu u starogradsku jezgru. Osim ljetnog dijela, postojanje hotela omogućuje razvoj turizma kraćih posjeta povezanih s outdoor i kulturnom ponudom na cjelogodišnjoj bazi pa je i poduhvat obitelji Peteani naišao na veliku podršku lokalne zajednice. Realizacija u uvjetima konzervatorske zaštite bila je i više no zahtjevna, a uz vrhunsko rješenje arhitektice Gracije Tricoli, dizajn hotela osmislio je Željko Burić, uspješno interpollirajući  suvremenost ponude u povijesno zdanje. Posjetitelja na svakom koraku oduševljavaju neočekivani detalji, dok cjelokupni dojam odiše ekskluzivnošću. Projekt je realiziran u 12 mjeseci, hotel je otvoren 22. lipnja i zaposlio je 15 osoba na neodređeno vrijeme što je vrijedan doprinos lokalnom zapošljavanju.
» Hotel Peteani

Vision d.o.o. Novigrad-Cittanova:
Boutique Hotel Rivalmare
Novigradski hotel otvoren u svibnju 2016. godine, karakteriziraju vrhunska usluga, bogati sadržaji, zanimljiva arhitektonska rješenja kao i pomno odabrani detalji. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaji hotela, čiji dizajn potpisuje Studio Perossa u sebi objedinjuju najviše standarde otmjenosti, od stiliziranog dizajna i raskošnog interijera do vrhunske personalizirane usluge prilagođene najvišim standardima. Gostima apartmana na raspolaganju je i wellness zona čiji se interijer konceptualno nadovezuje na besprijekoran dizajn te à la carte restoran s ponudom jela inspiriranom lokalnom istarskom kuhinjom. Pri uređenju i općenito u poslovanju, poštuje se lokalna tradicija koja se vješto nadopunjuje modernim i visokotehnološkim rješenjima. Nakon prve ljetne sezone hotel je uvršten u Top 10 boutique hotela na Jadranu.
» Boutique Hotel Rivalmare

Quadruvium d.o.o:
Zipline Pazinska jama
Ova jedinstvena atrakcija smještena u srcu Istre, započela je s radom 2011. godine sa samo jednom linijom dužine 220 m, no iznimno zanimanje posjetitelja za spust ovom atraktivnom žičanom linijom iznad Pazinske jame potaknulo je izradu dodatnih, pa se danas Zipline sastoji od četiri linije. Posjetitelji započinju svoju avanturu s klisure smještene podno hotela Lovac, a najduža linija završava na vidikovcu koji je dobio ime po znamenitom francuskom piscu Julesu Verneu koji je u romanu Mathias Sandorf pisao o Pazinskoj jami i Kaštelu. Ova je godina za Zipline bila iznimno uspješna - zabilježeno je povećanje broja gostiju od čak 60 posto u odnosu na prethodnu, a prmjerice, samo je mjesec listopad donio povećanje broja gostiju za čak 110 posto.
» Zipline Pazinska jama


Show