Destinations

Na kojoj god strani poluotoka se nalazili, Istra Inspirit je blizu!

Svim zaljubljenicima u izvedbeno-scenske umjetnosti kolovoz donosi tri Istra Inspirit doživljaja.
Nakon uspješne Vještice Mare, koja je prošle nedjelje intrigirala brojnu domaću i stranu publiku u Svetvinčentu, na red stiže još Inspirit manifestacija i putovanja kroz prošlost.

Svim zaljubljenicima u izvedbeno-scenske umjetnosti kolovoz donosi tri Istra Inspirit doživljaja. Posljednji put ovog ljeta u pazinskom kaštelu bit će predstavljena priča Julesa Vernea o Mathiasu Sandorfu  te dva Inspirit doživljaja koji će biti premijerno izvedeni ovog kolovoza. Nakon uspješne Vještice Mare, koja je prošle nedjelje intrigirala brojnu domaću i stranu publiku u Svetvinčentu, na red stiže još Inspirit manifestacija i putovanja kroz prošlost na tri različite lokacije u Istri, na potezu od savudrijskog rta do istočne obale. Ovi glazbeno-scenski i gurmanski performansi na interaktivan će način učiniti goste aktivnim dijelom priče, likovima istarskih legendi, mitova i priča. 

10.08. Pazin, Jules Verne: Bijeg iz Kaštela

Sve one koji se ove subote nađu u Pazinu, u starom kaštelu čeka posebna atmosfera doba Austro-Ugarske Monarhije i uzbudljiva priča o tome kako je grof Mathias Sandorf pobjegao iz zarobljeništva i nestao u Pazinskoj jami. Bit će ovo zadnja prilika ovog ljeta da gosti upoznaju Julesa Vernea i njegovu fascinaciju središnjom Istrom te s njegovim likovima ožive ugođaj prošlih vremena  na zvukovima starih glazbala i okusima bogate austro-ugarske gozbe.

 18.08. Savudrija, Svjetionik ljubavi

Već tjedan dana kasnije moguće je doživjeti najromantičniji Inspirit doživljaj koji gostima nudi posebnu večer uz priču o zabranjenoj ljubavi. Radi se o intrigantnoj priči o grofu Metrenichu, koji je nadgledao izgradnju savudrijskog svjetionika 1818. godine te nije mogao odoljeti ljepoti savudrijske djevojke. Dvoje zaljubljenih, koje društvo nije odobravalo, ubrzo su svjetionik učinili svojim ljubavnim gnijezdom. Uz romantičnu glazbu violončelistice, ukusne afrodizijačke zalogaje i ljubavne napitke, gosti će uploviti u prošlost i saznati kraj ove gorko-slatke priče. 

25.08. Labin, Rudarska republika

U Labinu neće biti riječi ni o legendama ni o romantici, već se Inspirit vraća u ne tako daleku 1921. godinu i jedan dan u surovoj svakodnevnici siromašnih rudara s Labinštine. U prašnjavim hodnicima, 150 metara pod zemljom, pod bremenom 20 miljuna tona kamenja, u mrklom mraku nastala je revolucija. Prisutni će saznati sve o ponosu običnih ljudi, pravdi i snazi.

Svaki Inspirit doživljaj uključuje piće dobrodošlice, tematski usklađenu večeru, razgled povijesnih lokaliteta na kojima se održava manifestacija, živu glazbu prilagođenu određenom povijesnom trenutku i niz iznenađenja. Scenski doživljaj osmišljen je pod redateljskom palicom Petre Blašković.

Istra Inspirit je projekt istoimene udruge koji obogaćuje kulturno turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove.

Gosti mogu kupiti karte s početnom cijenom od 200 kuna, ali i uz brojne popuste i pakete kao i obiteljski popust te besplatan ulaz za mlađu djecu.

 

» www.istrainspirit.hr

Show