ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

U Istri obilježen Svjetski dan turizma

Ovogodišnji Svjetski dan turizma, održan pod motom "Tourism and Rural Development / Turizam i ruralni razvoj", u Istri je obilježen subotu 26. i nedjelju 27. rujna. Ovom su prigodom 64 turističke atrakcije otvorila svoja vrata posjetiteljima uz popuste od 50% ili potpuno besplatno, kako bi se, prvenstveno stanovnci Istre,  što bolje upoznali sa sadržajima i atrakcijama koje nudi naš poluotok. Svi zainteresirani su, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava, mogli posjetiti i brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače, a u manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima.

Upravni odjel za turizam Istarske županije organizirao je ovakav posjet po peti put, a pročelnica odjela Nada Prodan Mraković istaknula je da se ovom manifestacijom nastoji ukazati na lokalne proizvode, ponudu i uslugu te potaknuti na lokalnu potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima: 'Poticanjem potrošnje dajemo doprinos očuvanju radnih mjesta, potičemo održivi i odgovorni razvoj turizma. te u konačnici, ukazujemo na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente.'

Informacije o svim sadržajima predstavljene su na web stranici www.istra.hr/svjetskidanturizma2020, a brojne zanimljivosti mogle su se pratitii putem Facebook i Instagram profila: www.facebook.com/visitistria i www.instagram.com/visitistria pa su tako i posjetitelji objavjivali svoje doživljaje uz oznake na društvenim mrežama #svjetskidanturizma2020, #WTD2020, #budimoodgovorni.


Tennis sensation Alcaraz to defend title at Umag ATP

Blue Flags for the best beaches

Warnings to heatwaves

How to stay safe in hot weather

Concours Mondial de Bruxelles in Istria in 2023

The Telegraph: 15 Top Foodie Breaks

Barron's Penta: Epicurean adventures

Record on the World of Malvasia broken

Holiday with your four-legged best friend

Show