ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Glamurozna strana Istre

Da je Istra rado birano odredište talijanskih posjetitelja govore učestali naslovi u tiskanim i online medijima na Apeninskom poluotoku.

Na poznatom talijanskom turističkom portalu METE d'Italia e del mondo koncem lipnja objavljen je članak o raznovrsnim doživljajima koji se u Istri nude u ljetnim mjesecima. Od plaža nagrađenih Plavom zastavom do spektakularnih zalazaka sunca, autori su odabrali i ponudili čitateljima neke od  brojnih lokacija koje bi vrijedilo posjetiti, ne zaboravivši one koji na put kreću sa svojim kućnim ljubimcem.

Poseban je naglasak usmjeren na održivost pa je Istra prikazana kroz prizmu zaštićene prirode kao i jedan sasvim novi projekt - mapiranje morskog dna, odnosno podmorja, plaža, hridi i podvodnih ronilačkih mjesta kojim se podvodne ljepote Istre žele učiniti što pristupačnijima, ali istovremeno i zaštititi.

»» Istria, mappatura dei fondali per renderli accessibili a tutti con diving o snorkeling

O širokoj lepezi outdoor ponude u Istri govori i reportaža objavljena početkom mjeseca koju su autori posvetili ljubiteljima biciklizma i predstavili nekoliko bike itinerara s posebnim naglaskom na slikovitu trasu Parenzane, nekadašnje uskotračne pruge koja je spajala Trst i Poreč.

»» Bike & Bed (i avanture) u Istri: izleti za obitelji i odlični klasici za amatere i sportaše

I poznati tjednik La Repubblica delle Donne pisao je o Istri pod naslovom L'Istria ha un nuovo lato glamorous - Istra ima novu glamuroznu stranu u opisujući poluotok  koji doživljava brojne promjene te osim plavog mora i povijesnih gradova nudi nove doživljaje, a svoje čitatelje upoznaje s luksuznom ponudom hotelskih rezidencija kao što su Palazzo Rainis, Grand Hotel Brioni, Relais & Châteaux Meneghetti Wine Hotel and Winery... 

»» Istria, tutto il glamour che non ti aspetti


World Tourism Day in Istria

Important notification: Traffic in Istria 08/10/22

Johann Lafer visited Istria in August

Winter trip from Zurich to Pula by plane

Forbes: Gorgeous and Gourmet

Istria nominated for the Wanderlust Travel Awards

Poreč Riviera: 5 free guided MTB tours

Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Tennis sensation Alcaraz to defend title at Umag ATP

Show