Priopćenja

eVisitoru nagrada UNWTO-a

Turistički informacijski sustav Hrvatske eVisitor osvojio je treće mjesto i nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Svečana dodjela nagrada održana je u Madridu 17. siječnja, za vrijeme održavanja najvećeg španjolskog turističkog sajma, FITUR. 

Finalisti su odabrani između 128 prijavljenih inovativnih projekata iz 55 zemalja što dodatno ukazuje na veliki uspjeh projekta Hrvatske turističke zajednice koji je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj od strane hrvatskih stručnjaka. „Ovo je još jedno priznanje za hrvatski turizam i dokaz da je Hrvatska danas prepoznata kao jedan od lidera u turističkoj industriji svijeta“ izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je primio nagradu.

Nagrade su dodjeljene u četiri potkategorije: inovacije u javnoj politici i upravljanju, inovacije u poduzećima, inovacije u nevladinim organizacijama, a u kategoriji inovativnost u istraživanju i tehnologiji uz eVisitor nagrađeni su projekti Smart tourism system španjolskog Segittura, koji je osvojio prvo mjesto, te Building planning and design standard australske organizacije EarthCheck na drugom mjestu. Svake se godine dodjeljuju i nagrade Ulysses te priznanja za etiku.

Sustav eVisitor u potpunosti se primjenjuje od 2016. godine kao jedinstveno i središnje mjesto prijave i odjave turista. Ova inovativna platforma za obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe besplatna je za korisnike i dostupna putem interneta čime su znatno olakšani svi procesi koje nudi sustav, a zahvaljujući segmentu praćenja turističkog prometa moguće je, u gotovo realnom vremenu, pratiti turističke tijekove po različitim parametrima.

» Opširnije o nagradi UNWTO-a
» www.evisitor.hr

Prikaži