ISTRA INFO COVID-19 X  

Nagrada Zlatna koza - Capra d'oro

Kandidature 2017.

Prijedlozi za dodjelu nagrade pojedincima

Prijedlozi za dodjelu plakete Zlatna koza - Capra d'oro u kategoriji:

Prijedlozi za dodjelu godišnje nagrade Zlatna koza - Capra d'oro: 

[Prijedlog: TZ Buje]
Marino Markežić, Kremenje
Počeci obiteljskog restorana u Kremenju, od osnutka zasnovani na poljoprivredi, s naglaskom na vinu, kao i na dva desetljeća talijanskoga kuharskog iskustva Marinove majke sežu do daleke 1979. godine.
Iako u arhivu postoji još nekoliko boca Momjanskog muškata iz 1891. godinu, obitelj Markežić uzela je 1981. za utemeljenje novoga brenda Kabola kada Marino odlučuje nastaviti tradiciju svojih predaka u proizvodnji vina. Proizvodeći vino isključivo za svoje potrebe i malim plasmanom na tržište ubrzo postaje jedan od uspješnijih vinara, a danas njegova vina spadaju u sam vrh istarskog i hrvatskog vinarstva koja su svoje mjesto našla i u mnogobrojnim enotekama diljem svijeta. Tijekom svih ovih godina konstantno radi na rastu i razvoju aktivnosti u proizvodnji kvalitetnih vina posebnu pažnju posvećujući upravo vinogradima, a jedna od posebnosti je proizvodnja vina u amforama. Vinarija Kabola prva u Istri dobiva certifikat EU EKO (BIO). Godine 2005. otvara Stanciju Kabola koja uz suvremeni podrum ima i degustacijsku salu, etnološku zbirku te prostoriju s ugostiteljskom ponudom. Među brojnim nagradama, Marinu su sve jednako drage, ali posebno je ponosan na zlatnu medalju iz 2005. godine osvojenu na Vinistri kada je etiketa Reserve potaknula mnoge razgovore o maceraciji vina.
www.kabola.hr


[Prijedlog: Budimir Žižović]
Vaso Vulin, Pula
Vaso Vulin, svoju je profesionalnu karijeru započeo i gradio u Puli, najprije kao direktor pulskog poduzeća Duga, s oko 500 zaposlenika, a kasnije i kao vrlo uspješan obrtnik, s poslovima u zemlji i inozemstvu. U posljednje vrijeme posvećen je turizmu, odnosno hotelijerstvu. Vilu izgrađenu 1999. godine rekonstruirao je najprije u restoran, a zatim u hotel za kojeg je dobio kategoriju od pet zvjezdica, status koji je visokim standardima usavršavao u posljednje tri godine. Brendirajući hotel i nastojeći zadovoljiti visoke zahtjeve svojih gostiju, na najbolji je način promovirao pulski, istarski i hrvatski turizam. Upravo su gosti hotela nominirali Villu Vulin za osvojenu svjetsku nagradu World Luxury Hotel Avards. Uz to je na International Hotel Awards 2017/18 u Londonu osvojio nagradu kao najbolji mali hotel u Europi i najbolji mali hotel s 5 zvjezdica po hrvatskim standardima, a na 50. Sajmu turizma u Novom Sadu i pehar novosadskog sajma za ekskluzivnost objekta i usluge te još tri Velike zlatne medalje. S vlastitim sredstvima i bez ikakvih poticaja, gosp. Vulin izgradio je hotel u kojeg je uložio sve svoje potencijale, a sva dobivena priznanja ponosno dijeli sa svojim gradom, županijom i Hrvatskom.
www.villa-vulin.hr


[Prijedlog: Istra život d.o.o. Barban]
Darko Legin, Barban
Darko Legin zaposlen u firmi Istra Život d.o.o. kao manager. Zadužen je za promociju, zapošljavanje i upravljanje sezonskim radnicima, organiziranje događaja te upravljanje informatičkom strukturom. Završio je specijalistički studij informatike na Veleučilištu u Rijeci. Tijekom studija obavljao je razne studentske poslove te je dvije godine proveo u Kopru na ERASMUS razmjeni ‘Univerza na Primorskem’. Sudjelovao sam na nekoliko gradskih, županijskih i međužupanijskih natjecanja iz matematike i sportskih aktivnosti, a tečno se služi engleskim jezikom. Početkom 2017. godine pokrenuo je web stranicu: beautifulistria.com  s najvećim i najboljim atrakcijama u Istri, a za narednu godinu priprema novi projekt, aboutistria.com. Uz potporu nekoliko dugogodišnjih partnera kreirao je i brošuru tiskanu u nakladi 30.000 primjeraka. Darkov su interes učenje novih tehnologija, posebno e-papira, internetskih tehnologija i e-poslovanja, metodika stručnog i istraživačkog rada, automatizacija uredskog poslovanja, informacijskih sustava za potporu u odlučivanju.  
www.beautifulistria.com  


[Prijedlog: Adrion Aparthotel d.o.o. Pula]
Viktor Karlić, Pula
Viktor Karlić završio je arhitektonski fakultet i aktivni je sudionik na mnogim arhitektonskim projektima u Hrvatskoj i Njemačkoj kao vrhunski stručnjak i vlasnik arhitektonske tvrtke, a potom postaje direktor i vlasnik Adrion aparthotela u Štinjanu. Luksuzni butique hotel s četiri zvjezdice začet je kroz ideju Viktorovog djeda, cijenjenog geodeta, da bi potom u drugoj generaciji na njemu radili Viktorovi roditelji, a konačni oblik i realizaciju ostvarili su unuci, Viktor i Vedran. Hotel koji je otvoren u svibnju 2016. godine u cijelosti je osmišljen na visokoenergetskim standardima AA, a u godini otvorenja  na novosadskom sajmu turizma dobio je i Zlatnu medalju za ekološko rješenje i vrhunsku kvalitetu smještaja. Kao obiteljski projekt ekskluzivan je spoj primarne profesije i ljubavi vlasnika: arhitekture i građevine te težnje za vrhunskom kvalitetom turističke usluge u prirodnim ljepotama priobalja. Izuzetna kvaliteta smještaja i usluga i osebujnost ovog aparthotela prepoznata je i od strane gostiju te ocijenjena visokom prosječnom ocjenom svjetskim portalima. Osebujnost i kvalitetu poslovnog poduhvata prepoznali su i visokom ocjenom ocijenili i djelatnici aparthotela koji svojim individualnim trudom sinergično doprinose sjaju i uspjehu ekskluzivnog objekta i zadovoljstvu gostiju.
www.adrion-aparthotel.hr


[Prijedlog: Valamar Riviera]
Željko Kukurin, Poreč
Željko Kukurin rođen je 1974. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1999. godine, a kasnije 2003. godine i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, stekavši titulu magistra znanosti u marketingu. Godine 2010. završio je studij internacionalnoga menadžmenta na studiju EMBA na Sveučilištu Bocconi u Milanu. Svoju poslovnu karijeru započinje 2000. godine kao pripravnik u Rivijeri Poreč, članici grupacije Valamar. Od 2003. do 2009. godine obnašao je različite menadžerske poslove u prodaji i marketingu Valamara te je bio zadužen za razvoj niza strateških projekata u grupi, a od 2010. do 2014. uspješno vodi Istraturist Umag d.d. i surađuje s kompanijom Meliá Hotels International pri upravljanju turističkim portfeljem u Umagu. Nakon restrukturiranja poslovanja i povećanja vrijednosti poduzeća, 2014. godine sudjeluje u ostvarenju najveće transakcije u povijesti hrvatskog turizma - prodaje Istraturista za 120 milijuna eura.
Godine 2015. ponovno se priključuje Valamar Rivieri te je u lipnju iste godine imenovan predsjednikom Uprave konsolidiranog portfelja Valamar Riviere. Od 2015. godine preuzeto je nekoliko turističkih kompanija, pokrenut je snažan investicijski ciklus, realizirano je više strateških partnerstva te je ostvaren značajan rast prihoda, broja zaposlenih i vrijednosti Valamara. Danas je Valamar vodeće turističko poduzeće u Hrvatskoj čija vrijednost iznosi 7 milijardi kuna, koje ostvaruje više od 1,7 milijardi kuna prihoda i više od 600 milijuna operativne zarade godišnje, te zapošljava oko 6.000 djelatnika.
Ove je godine Željko Kukurin proglašen i gospodarstvenikom godine. Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, titulu je osvojio u rekordnoj turističkoj godini u kojoj je Hrvatska po prvi put premašila 100 milijuna noćenja.

 

» Uvod
» Kategorija Inovativni proizvodi
» Kategorija Turistički proizvodi
» Kategorija Vizualne komunikacije
» Kategorija Eventi

Prikaži