Nagrada Zlatna koza - Capra d'oro

Kandidature 2016.

Turistički proizvodi

Prijedlozi za dodjelu plakete Zlatna koza - Capra d'oro u kategoriji:

(c) Turistički proizvodi:

(c.1.) Asket d.o.o. Poreč
Aquacolors Poreč
Otvoren u svibnju 2015. u u neposrednoj blizini Zelene lagune, porečki aquapark obuhvaća površinu od 100.000 m2 i može primiti od 3 do 5 tisuća posjetitelja dnevno. U 2016. godini Aquacolors Poreč dobio je brojne nove sadržaje: veliko dječje igralište prepuno ljuljački i različitih sprava za igranje, zabavnu piramidu od užeta namijenjenu i djeci i odrasli penjačima, novi krov ispred restorana za zaštitu od uvijek prisutnog sunca, šator za masažu za opuštanje cijelog tijela, kao i novi sistem bezgotovinske naplate unutar vodenog parka uz pomoć narukvice. U ponudu je uvršten i foto suvenir, mogućnost snimanja i izrade atraktivnih fotografija na toboganima Turbolance i Family rafting. Uz redizajn web stranice, za posjetitelje je korisna novost i uvođenje web shopa putem kojeg se može obaviti praktična kupovina online ulaznica.
Prezentacija akvaparka [pdf]
www.aquacolors.eu

(c.2.) Quadruvium d.o.o. Karojba
Zipline Pazinska jama
Zipline je započeo s radom 2011. godine sa samo jednom linijom dužine 220 m, no iznimno zanimanje posjetitelja za spust ovom atraktivnom žičanom linijom iznad Pazinske jame potaknulo je izradu dodatnih linija pa se danas Zipline Pazinska jama sastoji od četiri linije. Posjetitelji započinju svoju avanturu s klisure smještene podno hotela Lovac. Prve dvije linije dugačke su 80 m. Treća linija dužine 220 m dostiže brzinu od 40 km/h i vodi do dvorišta Kuće za pisce u blizini Kaštela. Četvrta linija je najduža, 280 m, uz doseg brzine od 50 km/h, a završava iznad male pećine Babina kuća, na vidikovcu koji je dobio ime po znamenitom francuskom piscu Julesu Verneu koji je u svom romanu Mathias Sandorf (1885.) pisao o Pazinskoj jami i Kaštelu. Godina 2016. je šesta godina postojanja ziplinea, koja se pokazala iznimno uspješnom i zabilježila povećanje broja gostiju od čak 60 posto u odnosu na godinu ranije, a samo je mjesec listopad 2016. donio povećanje broja gostiju za čak 110 posto.
Opis projekta [pdf] + www.istra.hr

(c.3.) Valamar Riviera d.d. Poreč
La Pentola, Rabac
Na nekadašnjoj lokaciji ugostiteljskog kompleksa Slavija, otvorena su tri potpuno nova objekta čime je Rabac obogaćen za kvalitetan gastronomski i zabavni doživljaj. La Pentolu čine tri objekta: Trattoria La Pentola, The Beat Beach Club, i Craft Beer&Grill koji nude pregršt pogodnosti: smještaj  tik uz centar Rapca s predivnim pogledom na more, uzbudljive mogućnosti objedovanja od talijanske trattorie do jela s roštilja, veliku ponudu craft piva, domaće pripremljen sladoled, glazbena događanja, bazen za odrasle s panoramskim pogledom kao i mogućnost organiziranja raznih evenata. La Pentola uspješno implementira nove koncepte u Valamaru kojima je ponuda u Rapcu i okolici podignuta na višu razinu, na zadovoljstvo gostiju i domaćeg stanovništva. Modernim i inovativnim dizajnom te kvalitetnom ponudom, La Pentola je ubrzo postalo popularno mjesto svih onih željnih jedinstvenih doživljaja. U punom pogonu zapošljava 35 radnika i može primiti preko 400 osoba, a već je prvu godinu pokazao da će biti uspješan u svom poslovanju.
Prezentacija projekta [pdf] + www.valamar.com/hr/rabac-beat-pentola-craft

(c.4.) Koral d.o.o. Plomin [Prijedlog: TZ Labin]:
Hotel Peteani**** Labin
Prvi labinski hotel smješten je u raskošnoj vili s početka 20. stoljeća, na usponu u starogradsku jezgru. Strategijom razvoja turizma 2004 - 2014 na Labinštini je bilo predviđeno otvaranje 2 do 3 butik hotela u starom gradu čime bi Labin dobio hotelsku ponudu i time mogao početi ozbiljniji turistički razvoj kroz cijelu godinu. Osim ljetnog dijela sezone, postojanje hotela omogućuje razvoj turizma kraćih posjeta povezanih s outdoor i kulturnom ponudom na cjelogodišnjoj bazi pa je i poduhvat obitelji Peteani naišao na gromku podršku lokalne zajednice. Realizacija u uvjetima konzervatorske zaštite bila je i više no zahtjevna, a uz vrhunsko rješenje arhitektice Gracije Tricoli, dizajn hotela osmislio je Željko Burić, uspješno interpollirajući  suvremenost ponude u povijesno zdanje. Pposjetitelja na svakom koraku oduševljavaju neočekivani detalji, dok cjelokupni dojam odiše ekskluzivnošću. Projekt je realiziran u 12 mjeseci, hotel je otvoren 22. lipnja i zaposlio je 15 osoba na neodređeno vrijeme što je vrijedan doprinos i značaj loklalnom zapošljavanju.
www.hotel-peteani.hr

(c.5.) Klaster Sjeverozapadna Istra
1. Istria Football Youth Cup, Novigrad-Umag-Rovinj, 13. - 16.10.2016.
Međunarodni nogometni turnir za kategorije mlađeg uzrasta (U-16) okupio je neke od najpoznatijih europskih nogometnih klubova: Manchester City FC, FC Red Bull Salzburg, AS Roma, GNK Dinamo Zagreb, FC Milan i Tottenham Hotspur FC pa je, obzirom na popis sudionika, već u prvom izdanju zasigurno zauzeo mjesto najznačajnijeg turnira u široj regiji za ovaj uzrast. I renome klubova koji su na turnir uputili svoje mlade nogometaše potvrđuje da je riječ o prvorazrednom sportskom događaju. Turnir je realiziran kao projekt javno-privatnog partnerstva i u svojoj osnovi pridonosi podizanju atraktivnosti destinacije i privlačenju novih gostiju te predstavlja izuzetnu priliku za isticanje kvaliteta i posebnosti Sjeverozapadne Istre kao idealne nogometne destinacije. Održavanje eventa pridonijet će i većem broju posezonskih noćenja i uz to je osigurao dodatnu medijsku pozornost što otvara mogućnost razvoja novih sadržaja u okviru proizvoda.
Opis projekta i brošura eventa [pdf]

(c.6.) Vision d.o.o. Novigrad
Rivalmare Boutique Hotel****, Novigrad
Boutique hotel s četiri zvjezdice, otvoren u svibnju 2016. godine, karakterizira vrhunska usluga, bogati sadržaji, zanimljiva arhitektonska rješenja kao i pomno odabrani detalji. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 7,12 milijuna kuna dok je ukupna vrijednost projekta 17,62 milijuna kuna. Sadržaji hotela, čiji dizajn potpisuje Studio Perossa.  u sebi objedinjuju najviše standarde otmjenosti, od stiliziranog dizajna i raskošnog interijera do vrhunske personalizirane usluge prilagođene najvišim standardima. Gostima apartmana na raspolaganju je i wellness/relax zona čiji se interijer konceptualno nadovezuje na besprijekoran dizajn. U prizemlju se nalazi i à la carte restoran Libeccio s ponudom jela inspiriranom lokalnom istarskom kuhinjom. Pri uređenju i općenito u poslovanju, poštuje se lokalna tradicija koja se vješto nadopunjuje modernim i visokotehnološkim rješenjima. Nakon prve ljetne sezone hotel je uvršten u Top 10 boutique hotela na Jadranu.
Prezentacija hotela [pdf] + www.northistria.com/hr/rivalmare

 

» Uvod
» Kategorija Eventi
» Kategorija Inovativni proizvodi
» Kategorija Vizualne komunikacije
» Prijedlozi za dodjelu nagrade pojedincima

Prikaži