Covid-19

Savjeti za posjetitelje koji trenutno borave u Istri zbog opasnosti od širenja zaraze COVID-19

[Ožujak 2020.]

Vjerujemo kako se nije ugodno naći u situaciji da umjesto godišnjeg odmora o kojem ste dugo sanjali, svoj boravak u stranoj zemlji, provodite u samoizolaciji zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom. Vrijeme u kojem živimo prepuno je izazova koji nisu nimalo ugodni, stoga vam ovim putem želimo maksimalno olakšati vaš boravak u Istri.

Tinjan ulica
Izbjegavajte gužve
Kako bi se što odgovornije ponašali prema sebi i svojim bližnjima, savjetujemo da izbjegavate gužve te da budete na barem jedan metar udaljenosti od drugih osoba, ako odlazite po namirnice ili u ljekarnu.

Brinite o vlastitoj higijeni
U skladu sa svim već donesenim odlukama i preporukama nadležnih tijela, podsjećamo vas da je briga o higijenskim navikama vaša odgovornost - zbog toga preporučamo da perete ruke toplom vodom što češće!

Budite odgovorni
Primijetite li simptome koronavirusa kao što je povišena temperatura ili ste bili u kontaktu s nekim tko dolazi iz rizičnih područja, kontaktirajte dežurnog epidemiologa u Istri na broj telefona: +385 (0)99 529 4467 ili +385 (0)98 441 821.

Rovinj poluotokInformirajte se!
Obzirom da se situacija vezano uz mjere oko međunarodnog prometa ljudi mijenja konstantno savjetujemo vam da pročitate novosti te da nas pratite na društvenim mrežama za sve dodatne informacije.

Ostanite u kontaktu s prirodom
Obzirom da je u ovakvim situacijama najbitnije da zadržimo mir i vjeru da će sve biti u redu, savjetujemo vam da, ako možete, odete u šetnju i uživate u proljetnim zrakama sunca.

Nadamo se da smo vam barem malo olakšali boravak u Istri, a ako vam je potrebna dodatna pomoć, na raspolaganju smo vam putem kontakt telefona +385 (0)52 880088 ili e-maila: info@istra.com. Dostupan je također novi broj 113, za sva pitanja o novom koronavirusu.

Prikaži