Doživite Barban

Walk and taste Barban

Pješačka tura pod nazivom Walk and taste Barban (Kušajte Barban šetajući), počinje u naselju Hrboki, točnije u kušaoni Radola Extra Virgine Olive Oil koja gostima nudi kušanje sedam različitih maslinovih ulja. Zatim se kreće prema Ranchu Radola gdje se uzgajaju konji i magarci, a posebnu zanimljivost predstavlja kušanje magarećeg mlijeka.

Šumskim putevima nastavlja se prema Stanciji Palijon u naselju Bateli gdje ćete prepoznati autohtone kuće. Nakon uspona na brdo naići ćete na crkvicu sv. Pavla sagrađenu između 14. i 15. stoljeća gdje se svake godine krajem lipnja održava svečana svetkovina koja privuče veliki broj posjetitelja. Nedaleko crkve nalazi se kažun, tipično sklonište u poljima u Istri.

Staza vodi dalje prema naselju Grandići gdje je smještena Kuća vina u kojem možete kušati barbanski teran i malvaziju. Iz Grandići se kreće prema vrhu Križice na kojem se nalazi vidikovac s prekrasnim pogledom na Kvarner, na more i otoke. Pješačka staza završava u Konobi Vorichi u kojoj se mogu kušati izvrsni domaći specijaliteti.

Staza je duga ukupno 11 kilometara i namijenjena je ljubiteljima prirode, kulture, zdravog života i aktivnog odmora. Za sudjelovanje u ovom zanimljivom programu pješačke ture potrebno je unaprijed rezervirati mjesto.

Radno vrijeme:
IV, V, X:
Subotom, nedjeljom i praznicima
Start: Hrboki 15:00 - Cilj: Orihi 19:00

VI, VII, IX:
Svaki dan
Start: Hrboki 16:00 - Cilj: Orihi 20:00

Cijena:
Odrasli: 55,00 EUR (osnovni meni bez pića), 65,00 EUR (luksuzni meni bez pića)
Djeca do 12 godina: 20,00 EUR
Transfer od Orihi do Hrboki je osiguran za sve sudionike.

Kontakt:
+385 (0)98 665 663
+385 (0)98 194 8503
walkandtastebarban@gmail.com

Prikaži