Izložba: Go Segawa, Paris/Tokio

Lokacija:

  • Galerija Rigo / Novigrad-Cittanova

Datumi:

  • 18.06. - 18.07.21

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Petra Pletikos & Iva Horvat


Izlažu se recentni radovi nastali geometrijskim generiranim postupcima koji tvore istovremeno transparente i optičke trodimenzionalne skulpture/objekte

Radno vrijeme: 19:00 - 22:00 zatvoreno blagdanom

Izložba Petre Pletikos i Ive Horvat, poznatih pulskih umjetnica koje često zajedno djeluju i rade, je dijalog dva naizgled potpuno različita senzibiliteta, ali sa vrlo sličnim stremljenima i vrijednostima. Dva rukopisa koja zasebno karakterizira monokromnost i određeni minimalizam se u tom dijalogu suprotstavljaju motivima, bojama, slojevima značenja i naizgled nespojivim krajnjostima. Ono što je zajedničko njihovim radovima jest propitivanje međuodnosa tih neizglednih krajnjosti, prije svega digitalnog i analognog, tradicionalnog i eksperimentalnog, osobnog i javnog.
Petra Pletikos izlaže slike iz serije Binary Landscaping, koje su nastale digitalnom transformacijom pejzaža vodeći se idejom glitch – arta. Umjetnica medij analognog crteža pretvara u digitalnu grafiku prenesenu na platno vodeći se estetikom “pogreške” (glitch). Radovi su uglavnom apstraktne, crno-bijele grafike u kojima se autorica služi elementima monokromnih površina i linja, naglašavajući prikrivene nepravilnosti vizualnog vokabulara i izričaja.

Iva Horvat izlaže radove iz serije Metamorphosis. Riječ je o 30-tak bijelih glaziranih tanjura na čijim površinama umjetnica, rukom vođenom automatizmom trenutnog osjećaja, jednostavnim crnim linjama iscrtava začudne antropomorfne oblike estetskih vrijednosti.

Izložba Petre Pletikos i Ive Horvat predstavlja radove koji su nastali u svibnju 2019. tijekom njihova boravka na Umjetničkoj rezidenciji u Kubertonu (gornja Bujština). Godine 2020. umjetnice su sudjelovale na skupnoj izložbi AiR 2019 Krinzinger Projekte u Beču, zajedno s ostalim umjetnicima sa rezidencija u Austriji, Mađarskoj i Šri Lanki. Umjetničku rezidenciju u Istri organizira Muzej-Museo Lapidarium u suradnji s poznatom bečkom galeristicom Ursulom Krinzinger. U tijeku je 6. AiR Kuberton na kojem sudjeluju Ana Sladetić, Milan Šabić, Miljana Babić, Stefanie De Vos i Angelika Wischermann.

 

Tijekom posjeta Muzeju ljubazno molimo da se pridržavate sljedećih uputa:
– nosite zaštitnu masku za lice
– održavajte razmak od 2 metra
– pri ulasku u Muzej upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje se nalazi na samom ulazu
– ako imate respiratornih problema kao što su kašalj i povišena tjelesna temperatura, molimo vas da ostanete kod kuće



Prikaži