Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

Lokacija:

  • Istra

Datumi:

  • 02.11. - 01.12.19

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Promocija seoskih domaćinstava i njihovog imanja


Burna istarska prošlost ostavila je upečatljiv trag na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavlja tradicionalnu istarsku kuhinju.

Dani otvorenih vrata agroturizma Istre organizirani su od strane AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre u suradnji sa agroturizmima Istarske županije. Cilj otvorenih vrata agroturizma Istre je promovirati seoska domaćinstva i njihovo imanje te istarsku gastronomiju kao zaštitni znak ruralnog prostora sa svrhom da nadrastu regionalni značaj i postanu međunarodno zanimljiva destinacija. Oživljavanjem i širenjem ponude autohtonih jela i proizvoda polako se vraća, na veliko zadovoljstvo uživatelja u dobrim okusima, povratak na selo, floru i faunu te gostoljubive domaćine.

Termini manifestacija: 02.11.-03.11., 09.11.-10.11., 16.11.-17.11., 23.11-24.11., 30.11.-01.12.2019.  (subota i/ili nedjelja)

Agroturizmi uključeni u manifestaciju nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, žive muzike pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom, potom će njihova nepca kušati autohtone domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima poput izrade cukerančića, degustacije proizvoda lokalnih domaćinstava te možda obrnuti i jedan balun.

Prepustite se čarima agroturizama, čuvarima gastro tradicije, uživajući u raznim delicijama. Rezervirajte na vrijeme svoj termin kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju agroturizama.

Sve informacije o manifestaciji možete dobiti na stranici www.azrri.hr ili direktno preko linka www.dovai.eu



Prikaži