Koncerti u Eufrazijani / Zagrebački solisti

Lokacija:

  • Eufrazijeva bazilika / Poreč-Parenzo

Datumi:

  • 02.07.21

Vrijeme:

  • 21:00

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Koncert klasične glazbe 

 


ZAGREBAČKI SOLISTI 
www.zagrebacki-solisti.com

Sreten Krstić / koncertni majstor
Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin / violine
Hrvoje Philips, Marko Otmačić / viole
Smiljan Mrčela, Jasen Chelfi / violončelo
Mario Ivelja / kontrabas

Zagrebački solisti osnovani su 1953. u okviru Radio-televizije Zagreb, pod vodstvom slavnog violončelista Antonija Janigra, i slove kao najugledniji hrvatski komorni ansambl. U gotovo 70 godina postojanja Zagrebački solisti održali su više od 4000 koncerata na svim kontinentima i u najslavnijim svjetskim koncertnim dvoranama. Snimili su više od 70 nosača zvuka te su im dodijeljene mnoge nacionalne i međunarodne nagrade i priznanja. Solisti se uvijek rado vraćaju u Poreč, a za veliko otvorenje 60. Koncerata u Eufrazijani pripremaju repertoar uz skladbe L. Boccherinija i A. Dvořaka.

U povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održava se festival klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani". Pažljivim odabirom koncerata i priznatih umjetnika, predstavljaju se glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora, naglašavajući pri tome integritet i važnost ovog UNESCO zaštićenog spomenika kulture, spajajući tako samo najbolje sa najboljim.

Komornom glazbom te osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale programskom okosnicom Koncerata u Eufrazijani te uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet kvalitete od 1962. godine, koji ovom festivalu klasične glazbe daju život, cjelovitost i vrijednost koja nadilazi vrijeme - upravo poput zidova i mozaika njenog jedinog doma - Eufrazijeve bazilike. Visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno i temeljno podcrtava mjerodavnost i etabliranost ove vrijedne manifestacije.

Cijena ulaznice je 50,00 kuna, a mogu se rezervirati i kupiti na samom ulazu u Eufrazijevu Baziliku sat vremena prije koncerta.
Info & Rezervacije ulaznica e-mailom rezervacije@poup.hr

Facebook



Prikaži