Dan vina - Wine Day 2022

Lokacija:

  • Istra

Datumi:

  • 29.05.22

Vrijeme:

  • 10:00-19:00

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Dan otvorenih vinskih podruma u Istri


Posljednju nedjelju u svibnju ove godine provedite u Istri uz vedar vinski dan!

Na Dan vina svi vinoljupci, kao i oni koji će to tek postati, imaju priliku posjetiti nekog od istarskih vinara i saznati kako proizvode vrhunska i svjetski poznata vina, kombinirajući suvremeno s tradicijom. Svi željni putovanja vinskim cestama, degustacija najboljih vina i više su nego dobrodošli.  

Posjetitelji mogu sudjelovati u degustaciji samo uz prethodnu rezervaciju termina u vinariji koju žele posjetiti jer su mjesta ograničena. Bez potvrđene rezervacije, domaćin ima pravo odbiti posjetitelje. Također, od 46 uključenih objekata, osam objekata naplaćivat će degustacije i oni su dodatno označeni na letku.  

»» Popis vinarija koje sudjeluju u ovogodišnjem Danu vina možete preuzeti ovdje:
Letak Wine Day 2022 [pdf]


Dan otvorenih vinskih podruma održava se 29. svibnja
od 10 do 19 sati na području cijele Istre

Vinske ceste podijeljene su u šest klastera: Sjeverna Istra s tradicionalno dominantnim brojem uključenih domaćinstva među kojima i jedna destilerija, Poreština s 13 otvorenih objekata koji uključuju dvije destilerije te Središnja Istra, Istočna Istra, Rovinjština i Južna Istra.

Tijekom najavljenog hedonističkog doživljaja nudit će se mahom najpoznatije sorte vina, od Istarske malvazije, Terana, Muškata, Merlota, Cabernet sauvignona do odličnih kupaža i brojnih drugih sorti, kao i pobjednička vina s posljednje 28. izložbe Vinistra - nedvojbeno za svakog po nešto.  

Istovremeno, prilika je to za zaviriti u atraktivne i autentične vinarije, unikatne kušaonice i obiteljska imanja gdje će goste dočekati ljubazni domaćini uz ugodne vinske priče i degustacije, ali i mogućnost kupovine vrhunskih butelja. Ove godine tri će vinarije pored vina, posjetiteljima nuditi i jaka alkoholna pića iz vlastite proizvodnje, a jedan proizvođač isključivo jaka alkoholna pića.

Cheers! Alla salute! Zum Wohl! Prost! Živjeli! Čin-čin!

 



Prikaži