Doživite Poreč

Porečki delfin

Onaj tko ga je otplivao, zna o kakvom je zadovoljstvu riječ. Onaj tko je barem pokušao, nije zažalio. Plivački rekreativni maraton središnji je događaj Plivačkog festivala na moru koji se održava svake godine prvog vikenda u mjesecu rujnu na plaži porečkog akvatorija. Maraton počinje s plaže, a možete mu se pridružiti u bilo koje doba izmedu 9 i 15 sati te odabrati jednu od tri maratonske dionice.
Na plaži je organizirana garderoba, plivačka staza je obilježena i pod nadzorom radi sigurnosti plivača, a s cilja će sudionike na polazište vratiti barkom.

Ne izdržite li čitavu dionicu, barkom će doći po Vas, ali ne odustajte lako - dozvoljena su različita pomagala: maske, peraje, luftmadraci, rukavice za plivanje...
Možete krenuti sami, u društvu, s obitelji, plivati polako ili brzo, bilo kojim poznatim ili nepoznatim stilom. Maraton završava u 17 sati kada slijedi i dodjela nagrada:

Brončanog delfina: dobit će oni koji preplivaju dionicu od 1500 metara, a to može svatko!
Srebrnog delfina: zaradit ćete stignete li do otoka Sv. Nikola, odnosno preplivate li 3000 metara. Ako ne probate, nećete znati možete li!
Zlatni delfin: rezerviran je za one koji doplivaju do otoka Sv.Nikola i oplivaju ga - ukupno 5000 metara, a to ne može svatko!

Porečki delfin je plivački izazov za svakoga, jer nije važno koji ste po redu stigli na cilj, već je važno sudjelovati.

Prikaži