ISTRA INFO COVID-19 X  

FAKS Dance

Lokacija:

  • Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 30.09. - 01.10.22

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Međunarodni festival folklora u Rovinju okuplja folklorne grupe iz Slovenije, Austrije i Hrvatske sa više od 200 sudionika.

Nakon uspješno održanog proljetnog dijela FAKS festivala koji je u dva volumena FAKS Sings okupio više od 600 pjevača u 22 zbora, jesenski dio posvećen je tradicionalnoj glazbi i plesu. Nastavak ovogodišnjeg FAKS festivala – Festivala amaterskog kulturnog stvaralaštva kroz međunarodni festival folklora i tradicionalnih plesova FAKS Dance ponudit će rovinjskoj publici radionicu istarskog plesa – baluna i dva revijalna koncerta na glavnom Trgu Maršala Tita.

FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova i folklora. Nastao je s tendencijom poticanja cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu i povećanju kvalitete života amaterskih umjetnika. FAKS festival je ponovno prepoznat i uvršten od strane Europske asocijacije festivala u popis Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) i njegov službeni vodič za europske festivale za 2022/2023 godinu. Riječ je o platformi međunarodnih festivala koja povezuje one festivale koji su iznimno predani umjetnosti, zajednici u kojoj djeluju i europskim vrijednostima, a ujedno i poziva i informira publiku o održavanju tih festivala diljem Europe.

Folklorne grupe koje sudjeluju na ovogodišnjem festivalu su Bulgarische Volkstänze Pendari Vienna iz Austrije, Folklorno društvo Vransko i Folklorno društvo Lesce iz Slovenije te iz Hrvatske KUD Plesarin iz Rovinja, Folklorno društvo Pazin i KUD Bosna iz Pule. Više informacija o sudionicima saznajte na FAKS Dance 2022. - Info   

Program festivala:

Petak, 30.09.2022.
11:00 Radionica istarskog plesa – BALUN na glavnom trgu (Trg Maršala Tita)
16:00 Koncert u kazalištu Antonio Gandusio

Subota, 01.10.2022.
16:00 Koncert u kazalištu Antonio Gandusio

Ulaz na sva događanja i koncerte festivala je slobodan.

Preuzmite program FAKS Dance 2022.   Prikaži