ISTRA INFO COVID-19 X  

1. GinIstra festival

Lokacija:

  • Academia Banquet - Steel / Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 30.09.22

Vrijeme:

  • 16:00

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Trend ispijanja “gina” posljednjih je godina sve prisutniji na globalnoj razini. Stvaranje novih, posebnih, raznovrsnijih pa i specifičnijih okusa “gina”, dovelo je do povećanja proizvodne djelatnosti na polju destilata.

Takva je situacija i u Hrvatskoj gdje djeluje 40-ak aktivnih proizvođača “ginova”, od kojih se njih 11 nalazi na području Istarske županije.

Na tragu tih informacija, a s ciljem valoriziranja lokalnih proizvođača i upoznavanja s proizvodnjom te samim destilatima, u Rovinju će se 30. rujna 2022. godine održati prvi festival “gina” prigodnog naziva GinIstra koji ima za cilj okupiti proizvođače i struku na jednom mjestu.

Svoje sudjelovanje na festivalu potvrdilo je devet proizvođača s područja Istre, odnosno sudjelovat će destilerije AurA, Damijanić, Imagine spirits, Istarska kapljica, Martesi, Old school destilery, OPG Čehić, Rossi i Sempervivum.

Uz prezentaciju gotovo 20 vrsta “gina”, posjetitelji će imati priliku poslušati i panel radionice, a osim prigodnog zabavnog programa tijekom održavanja 1. GinIstra festivala, dodijelit će se i plakete najboljima “ginovima” po ocjenama struke, odnosno Komisije za ocijenjivanje dostavljenih uzoraka.Prikaži