FAKS Dance

Lokacija:

  • Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 28.09. - 01.10.23

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Međunarodni festival folklora


Nakon uspješno održanog proljetnog dijela FAKS festivala koji je u dva volumena FAKS Sings okupio više od 600 pjevača u 22 zbora, jesenski dio posvećen je tradicionalnoj glazbi i plesu. Nastavak ovogodišnjeg FAKS festivala – Festivala amaterskog kulturnog stvaralaštva kroz međunarodni festival folklora i tradicionalnih plesova FAKS Dance ponudit će rovinjskoj publici radionicu istarskog plesa – baluna i dva revijalna koncerta na glavnom Trgu Maršala Tita.

FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova i folklora. Nastao je s tendencijom poticanja cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu i povećanju kvalitete života amaterskih umjetnika. FAKS festival je ponovno prepoznat i uvršten od strane Europske asocijacije festivala u popis Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) i njegov službeni vodič za europske festivale za 2022/2023 godinu. Riječ je o platformi međunarodnih festivala koja povezuje one festivale koji su iznimno predani umjetnosti, zajednici u kojoj djeluju i europskim vrijednostima, a ujedno i poziva i informira publiku o održavanju tih festivala diljem Europe.

Program:

Četvrtak 28.09.2023.
20:00 - Svečanost otvorenja, prezentacija tradicionalnih plesova zemlja sudionika, Ljetna terasa resorta Amarin u Rovinju   Petak 29.09.2023.
16:30 - Festivalska parada kroz ulice Rovinja
17:00 - Nastup svih sudionika na Trgu m. Tita u Rovinju   Subota 30.09.2023.
18:00 - Nastup svih sudionika u Velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu   Festival Program     

Ulaz na sva događanja i koncerte festivala je slobodan. 



Prikaži