Doživljaji

Top 5 nezaobilaznih karnevalskih povorki u Istri

Jedan od najatraktivnijih i najveselijih događaja u cijeloj godini kojem se raduju i djeca i odrasli je zasigurno karneval, a mi vam donosimo najzanimljivije običaje koji su dio istarske tradicije 'maškara'.

maskare clownVesela povorka maštovitih maski, šarenih kostima i alegorijskih kola kreće se istarskim ulicama i trgovima velikih i malih mjesta te uveseljava sve prisutne glazbom, pjesmom i plesom.

Maskirajte se i vi, posjetite najšarenija mjesta koja smo izdvojili za vas i naravno uživajte u tradicionalnim slasticama: fritulama i kroštulama!

Labin
Nemojte propustiti 'peto godišnje doba', kako se još naziva najluđe razdoblje godine u ovom umjetničkom gradu. Posjetite Labin i okolicu gdje karnevalska družina preuzima ključeve grada i organizira plesove i šarene povorke.

Cerovlje
Šarenilo 'mačkara' kako ih nazivaju u Cerovlju sigurno će vas razveseliti, a šaljiva presuda Pustu, glavnom krivcu za sve, vjerujemo da će vas nasmijati i zabaviti.

maskare pula Pula
Uživajte na velikom druženju, povorci i maskenbalu u Puli koja se pridružuje veselju Karnevala. Velebna Arena kao kulisa događanja sigurni smo da vas neće ostaviti ravnodušnim.

Umag
Ako se nalazite u Umagu ili okolici pridružite se maškarama i slikovitim karnevalskim povorkama koje tjeraju zimu i najavljuju toliko željeno proljeće.

Veselog raspoloženja neće nedostajati, a vi imate priliku postati netko drugi bar na jedan dan!

maskare rocBuzet
Jedan od najvećih karnevala u sjevernoj Istri održava se u Buzetu koji okupi oko tisuću maškara i na desetke velikih alegorijskih kola, a posebnost ovog događaja je i u održavanju 'igre na ruh', tradicijske igre Buzeštine.
Ne znate o čemu se radi?! Posjetite Buzet i doznajte!

Završetak karnevala obilježava tradicionalno suđenje pustu, maskiranom lutku izrađenom od slame i stare odjeće. Njegovo spaljivanje predstavlja nestajanje grijeha i nestašluka počinjenih za vrijeme karnevalskog ludovanja.

Pozivamo Vas u Istru na ludi karnevalski provod!

Prikaži