Doživljaji

Top 5 sportskih manifestacija u rujnu u Istri

Odlučili ste provesti vaš godišnji odmor u Istri, ali još niste upoznati sa svime što vam naša regija nudi? Za početak smo vam pripremili top 5 sportskih manifestacija koje će vaš odmor u rujnu učiniti još uzbudljivijim i zabavnijim.

Istrian Wine RunIstrian Wine Run
Ljubitelji trčanja i vina bit će oduševljeni saznanjem da vinski maraton Istrian Wine Run nastavlja tradiciju započetu prije nekoliko godina.
Već na prvim kilometrima pripremite se za kušanje vina najpoznatijih istarskih vinskih podruma uz neodoljive lokalne delicije, sve popraćeno veselim glazbenim notama. Ako vam je kreativnost jača strana, maskirajte se i možda će upravo vaša maska biti posebno nagrađena.

Uživajte u trčanju krajolicima sjeverozapadne Istre kroz vinograde, ali i vinske podrume!

Valamar Terra Magica
Valamar Terra Magica
Ako ste u potrazi za avanturom, Valamar Terra Magica vas i ove godine vodi znanim i neznanim, ali svakako magičnim stazama i puteljcima Istre. Od surovog kamena Labinštine preko Učke i Ćićarije do središnje Istre.

Uz fizičku pripremljenost, bit će vam potrebne i odgovarajuće tehničke vještine kako biste se uspeli do vrhova s panoramskim pogledima na istarsku unutrašnjost i more. Ali ne brinite, nakon uspona slijedi spust.

Jurite bespućima Istre na jedinstvenoj utrci i pridružite se pravim zaljubljenicima u biciklizam!

Pula maraton: Trka kroz antički grad
Ljepote najvećeg istarskog grada doživite na potpuno drugačiji način: trkom kroz antički grad!
Posjetite Pulu i uživajte na kraćim trkačkim utrkama (5 ili 10 km) u večernjim satima koje vas vode uz antičke spomenike kulture do suvremenih svjetlećih divova, ali i kroz podzemne tunele Zerostrasse!

Ako ste ipak ozbiljni trkač tu su maratonske i polumaratonske dužine koje će vas odvesti do samog vanjskog ruba grada.
Završnih pola kilometra nositi će vas adrenalin, a u daljini nazirat će se Amfiteatar, nezaboravan cilj svih utrka.

Valamar Trail

Valamar Trail
Posljednja subota u mjesecu rujnu donosi nam Valamar Trail, odnosno utrku trčanja u prirodi po označenim stazama, koja se sastoji od tri različite utrke. Razvrstane po različitim stupnjevima težine, utrke su namijenjene svima, od vrhunskih trail igrača do čistih rekreativaca koji žele provesti zabavni dan u prirodi!

Sve staze prostiru se u predivnom krajoliku istočne obale Istre. Natjecatelji mogu uživati u prekrasnim vidicima prema moru, ali i šarmantnim ulicama starog grada Labina.

Rabac Regata
Rabačka regata

Širom razapeta jedra veselih jedrilica pozivaju vas na neizostavan posjet predivnom rabačkom akvatoriju poznatom po jedriličarskim regatama!
Ako ste ljubitelj ovog sporta, svakako prošećite rabačkom obalom, zaustavite se i prepustite doživljaju bijelih vizura na plavom morskom prostranstvu.

Ukoliko vam rujanske manifestacije nisu dovoljne te želite saznati sve što će se zbivati u Istri do kraja godine tu je Istra Outdoor brošura i kalendar sportskih događanja.

Prikaži