Doživljaji

Top 5 restorana iz Istre prema vodiču Istra Gourmet

Vjerujemo da uvijek treba težiti kvaliteti i upravo zbog toga ističemo 5 restorana iz Istre koji su ove godine dobili oznaku najboljih prema vodiču Istra Gourmet 2019-2020.

Ostali vrhunski restorani, konobe i agroturizmi se također nalaze u vodiču kojeg valja sačuvati za svako vaše gastro putovanje Istrom.

Restoran Damir i Ornella
Sirova hrana je IN u ovom restoranu u Istri
Osim što se mogu pohvaliti da su uvršteni u 1000 najboljih restorana svijeta, restoran Damir & Ornella iz Novigrada broj je jedan restoran prema najnovijem izdanju Istra Gourmeta.
Njihovi specijaliteti koje ističemo su sirove lignje i sirovi škampi, a vrijedi napomenuti da se drže načela da su im najkvalitetniji sastojci na prvom mjestu.

Restaurant Monte


Riblji specijaliteti isključivo s rovinjske tržnice

Restoran Monte nalazi se u Rovinju, što već samo po sebi dovoljno govori o restoranu u kojem su najbolji sezonski proizvodi svakodnevna inspiracija.

Kod njih isprobajte lignje, kvarnerske škampe, bakalar, dagnje iz Limskog kanala i okusite Mediteran, kakav bi trebao biti.

Konoba Pergola
Okusite kreativna jela u restoranu na sjeveru Istre
Mjesto koje je postalo jedno od ponajboljih restoranskih iskustava u Hrvatskoj naziva se Pergola, a smjestilo se u Zambratiji.

Njihovi šareni tanjuri uključuju tradicionalne namirnice iz Istre, poput morskih plodova, svježe ribe, maslinovog ulja i tartufa, a svakako preporučujemo da naručite filet od romba s koromačem pečenim u pećnici.

San Rocco Gourmet

Gourmet iskustvo u restoranu u kojem je nekad bio podrum
San Rocco Gourmet iz Brtonigle restoran je već tradicionalno među 5 najboljih u Istri, a često ga smještaju i u sam vrh istarske i hrvatske gastronomije.

Specijalitet koji ističe vodič je krumpir u soli, žumanjak i bijeli istarski tartuf, a osim toga uživat ćete i u ugođaju restorana koji se smjestio u nekadašnjem vinskom podrumu.

Restaurant Zigante

Jela od tartufa će vas oduševiti u ovom restoranu

Oko Livada raste najviše tartufa u Istri, zbog čega je logično da ćete tamo kušati i najbolja jela od namirnice kojoj tepaju „istarsko blago“.

U restoranu Zigante, bilo da kušate tjesteninu sa svježim tartufom ili sladoled od tartufa, pred sobom na tanjuru ćete uvijek imati spoj kulinarstva i estetike.

Prikaži