Doživljaji

Top 5 mjesta za potpuni doživljaj jeseni u Istri

Istra je čarobna u svako godišnje doba, a kad lišće požuti i zacrveni se te se boje jeseni počnu primjećivati na svakom koraku, boravak u Istri postaje još posebniji.

Ono što vas u Istri očekuje u jesenskim mjesecima sastoji se od pregršt mogućnosti za bavljenje aktivnostima u prirodi, uživanje u eno-gastronomskim plodovima jeseni ili opuštanje u nekom od brojnih wellnessa.
Izdvojili smo 5 mjesta koja će vas svojim posebnostima inspirirati za dolazak u Istru u jesenskim mjesecima.

Autumn Istria
Otkrijte čari umjetnosti i bijeg od svakodnevnice u jesen
Grožnjan je nadaleko poznat kao „grad umjetnika“, prepun umjetničkih galerija i prekrasnih vidikovaca s kojih pogled seže na dolinu Mirne i na more između Novigrada i Umaga.

Ono što ovaj srednjovjekovni gradić na brežuljku čini još posebnijim to su tišinom okupane ulice koje cijelom mjestu daju neki poseban šarm. Osim što u Grožnjanu i njegovoj okolici možete pronaći idealni bijeg od svakodnevnice, možete uživati u jelima od tartufa tipičnim za ovo područje Istre, a možete unajmiti bicikle i učiniti vaš doživljaj Istre potpuno autentičnim.

Svetvincenat
Uživajte u kvalitetnim mladim vinima i adrenalinskoj avanturi
Jedno od najimpresivnijih malih mjesta u Istri je zasigurno Svetvinčenat u kojem se krajem listopada održava Fešta mladega vina, manifestacija koja je već dugi niz godina dio tradicije i imidža mjesta.

Osim uživanja u mladim vinima ponajboljih istarskih vinara, ali i onim hrvatskim i inozemnim, svoj vikend možete zaokružiti autentičnom adrenalinskom avanturom Escape castle u sklopu koje ćete upoznati kaštel Morosini-Grimani, jedno od najočuvanijih mletačkih zdanja u Istri.

Istražite Pazin i okolna mjesta
Želite li istražiti pravu autentičnu središnju Istru koja nudi pregršt mogućnosti za bavljenje Outdoor aktivnostima, nemojte zaobići Pazin koji svojim idealnim geografskim položajem privlači putnike iz različitih smjerova.

Ako vaš boravak u središnjoj Istri želite obogatiti ukusnom gastronomskom ponudom naš je savjet da posjetite Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu koji svake godine oduševljava sve veći broj gurmana.

Brtonigla
Nezaboravno jesensko iskustvo u Brtonigli
Brtonigla je malo slikovito mjestašce okruženo maslinicima i vinogradima koje odiše atmosferom prošlih vremena, a svojim posjetiteljima u jesenskom periodu nudi jedno sasvim drugačije iskustvo, a to je iskustvo upoznavanja i branja gljiva.

Svi će ljubitelji prirode doći na svoje jer će se u sklopu Dani gljiva moći natjecati u branju ovog jesenskog ploda, a kasnije i degustirati jela na bazi gljiva uz zabavni program i opušteno druženje.

rovinj bikeRovinj za romantičare
U bilo koje doba godine, Rovinj predstavlja odličan izbor za one koji istražuju povijest, kulturu, tradiciju te žele uživati u čarima ribarskog mjesta čija arhitektura neodoljivo podsjeća na Veneciju. Tako je i u jesenskim mjesecima Rovinj privlačna romantična destinacija, idealna za parove i sve one u potrazi za romantikom.

Svoju umjetničku strast možete potražiti na Tango festival i uživati u malo drugačijem boravku u jednom od najljepših gradića na Mediteranu.

Nadamo se da ste odlučili svoje vikende provesti u Istri gdje vas očekuje pregršt zanimljivih aktivnosti, uživanje u eno-gastronomskoj ponudi te opuštanje u prirodi.

Prikaži