Doživljaji

Top 5 jesenskih okusa Istre

Bilo koje godišnje doba idealno je za dolazak u Istru. Za istančana nepca vjerujemo da je ovo možda najbolji dio godine jer možete odmah kušati svježe proizvode koje nam priroda tada daruje ili namirnice od kojih stvaramo vrhunske eno-gastronomske specijalitete po kojima je Istra poznata.

maslinovo uljeMlado maslinovo ulje iz najbolje maslinarske regije
Grad Vodnjan najpoznatiji je definitivno po „tekućem zlatu“, kako kažu za maslinovo ulje te manifestaciji Dani mladog maslinovog ulja. Na jednom mjestu pronaći ćete najbolje maslinare te se zabavljati u gastro showu gdje su uvijek pripremljena brojna iznenađenja. Posjetite Vodnjan i uživajte u vrhunskim maslinovim uljima!

Vinska jesen u Istri
Za Martinje se u mnogim istarskim gradićima organiziraju pučke fešte koje slave sv. Martina, zaštitnika vinara i vinogradara. Saznajte gdje su u Istri organizirane degustacije u vinskim podrumima, gdje možete doći do titule Muškatira, ali i gdje je odlična zabava uz muziku i zabavni program. Živjeli!

med
U Istri je najslađe u jesen
Ukoliko se krajem studenog nalazite u blizni Labina svakako preporučamo degustaciju i kupovinu pčelinjih proizvoda na Danima meda.

Ukoliko ne stignete na ovu manifestaciju, uvijek možete pronaći Istarske medne točke, s pčelarima i medarima koji proizvode med i pčelinje proizvode visoke kvalitete, koje se nalaze u vodiču Istra Gourmet 2019/2020.

Vikendi u znaku istarskog tartufa
U Istri, vikendi u znaku tartufa tradicionalno započinju već u rujnu, a traju sve do sredine studenog. Dakle, još uvijek stignete posjetiti degustacije ove vrhunske delicije u Livadama i Buzetu gdje vas očekuje bogat program te zabava za velike i male. Potražite tipična jela s tartufima: fuži, pljukanci, njoki, fritaja,razne kombinacije s mesom i tijekom cijele godine.
Za one koji žele potrošiti kalorije prije odličnih jela tu je Lov na tartuf, kombinacija MTB-a i trekinga.

Agroturizmi u Istri
Agroturizmi kao središta tradicionalne kuhinje Istre
Tradicionalna istarska kuhinja očekuje vas u agroturizmima, čuvarima istarske gastronomske tradicije, a za vrijeme Dana otvorenih vrata agroturizama Istre tijekom svih vikenda u studenom.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i uživajte u ponuđenim jelovnicima na bazi namirnica iz vlastite i cjelogodišnje proizvodnje istarskog seljaka kao i degustaciji proizvoda lokalnih domaćinstava.

Prikaži