Doživljaji

Top 5 atrakcija za idealno proljeće u Istri

Budi se proljeće, a s prvim zrakama sunca dolazi i želja za boravkom u prirodi, otkrivanjem novih sadržaja i uživanjem u ljepotama koje nam Istarski poluotok nudi. Savršeni spoj atrakcija koje nude za svakoga ponešto, od prirodne i povijesne baštine, tradicije, gastro ponude i kulture su ono što će vaše proljeće u Istri učiniti doista potpunim.

Aquarium Pula
Aquarium u Puli za sve ljubitelje morskog svijeta
Pulski akvarij jedinstveno je mjesto na kojem možete uživati u razgledavanju stotina vrsta riba u 130 godina staroj austrougarskoj utvrdi, što posjetiteljima ujedno pruža putovanje u stoljetnu povijest grada Pule.

Bogati morski svijet sjevernog i južnog Jadrana te hrvatskih jezera i rijeka, kao i nekoliko vrsta morskih i slatkovodnih tropskih riba oduševit će sve, a posebice one najmlađe.

Kuća tradicijske gastronomije u Taru za sve gurmane
Ako ste priželjkivali da na jednom mjestu pronađete, kušate i kupite autohtone istarske, dalmatinske i slavonske proizvode, ta vam se želja i ostvarila! U Kući tradicijske gastronomije u Taru na jednom mjestu možete saznati više o tradiciji maslinarstva i vinogradarstva u Istri te istarskim jelima i vinima koristeći multimedijalne i interaktivne sadržaje. Možete kušati autohtone proizvode u autentičnom ambijentu i pripremiti se za gastronomsko otkrivanje ostalih dijelova Istre i Hrvatske.

Brijuni Island
Nacionalni park Brijuni uvijek oduševljava

Brijuni su odličan izbor za jednodnevni izlet, kao i za dulji boravak ako ste u potrazi za mirom i spokojem u netaknutoj oazi prirodne i kulturne baštine. Brijuni sveukupno broje 14 otoka i otočića, od kojih je najveći Veli Brijun. Osim predivne prirode, otočje krase brojne povijesne znamenitosti, od rimske vile u zaljevu Verige do impresivnog Bizantskog kastruma.
Mediteranska klima omogućila je bujnu vegetaciju, autohtonih i alohtonih vrsta, a među brijunskom florom najpoznatija je Stara maslina, jedna od najstarijih na Mediteranu. Nakon 1600 godina koliko je stara, daje plodove iz kojih se potom dobiva maslinovo ulje.

Arsia Center Raša
Tradicija rudarstva u Kovarskoj kući Arsia
Svoj posjet istočnoj Istri možete obogatiti posjetom Kovarskoj kući Arsia u Raši. Rudarska tradicija i bogata baština rudarskog življenja predstavljene su u malom muzeju rudarstva. Posjetitelji ulaskom u muzej imaju svojevrsni doživljaj nekadašnjeg rada i života raških rudara, stapaju se s interijerom i proživljavaju rudarsku stvarnost.

Nitko neće ostati ravnodušan tijekom hoda originalnim tračnicama, a arhivski filmovi i video projekcije dodatno će naglasiti surovost podzemnog života rudara.

Adrenaline Park Kringa
Adrenalin park Kringa za sve željne adrenalina
Adrenalinski park koji se smjestio u samom srcu Istre, u mjestu Kringa, nudi nezaboravan boravak u prirodi za djecu i odrasle s nezaobilaznom dozom adrenalina, a uz stručno vođenje educiranih instruktora. Novootvoreni adrenalinski park nudi malu stazu na 1,5 - 2 metra visine, veliku stazu na 5 - 6 metara visine, 4 zip linea, veliku ljuljačku i stazu za quad. Kad dolazite?

Osim kulturno-povijesnih, gastronomskih i outdoor sadržaja, Istra nudi i ono nešto više, a to je poseban osjećaj dostupnosti, sve je u Istri nadomak ruke te u istom danu možete razgledati Aquarium u Puli, a potom se zaputiti u kulturno razgledavanje Kovarske kuće Arsia, a vaš dan može završiti uzbudljivim boravkom u Kringi.

Prikaži