Gourmet

Rujanske gastronomske manifestacije za potpuni doživljaj Istre

Iako vam se sad rujan čini daleko i zaokupljeni ste ljetnim aktivnostima, pripremili smo za vas kratak pregled slasnih gastronomskih manifestacija koje vas očekuju u rujnu u Istri. Tek toliko da vas podsjetimo da dolazak u Istru može biti jako zanimljiv i u kasno ljeto.

poreč tunalicious
Jeste li čuli za Big Game Fishing?

U Poreču se početkom rujna održava međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu, a mi vas pozivamo da posjetite veličanstven događaj te uživate u ponudi koju vam nudi popratni gastronomski festival Tunalicious Street Food Festival.

Dok šećete porečkom rivom kušajte i uživajte u specijalitetima od svježe tune i ostalih morskih delicija.

bura brew
Jeste li već probali istarsko craft pivo?

Za sve strastvene pivoljupce i za one koji će to tek postati nezaobilazan je posjet Medulinu i njegovom već tradicionalnom Craft Beer festivalu. Posjetitelji će uživati u potocima odličnih, neobičnih i zanimljivih europskih craft piva.

A za one koji još nisu probali ova vrhunska pića pripremili smo kratki osvježavajući itinerer: Top 5 craft piva koja morate probati u Istri.

Tartuf, kralj okusa
Jeste li znali da je Buzet sinonim za tartuf, preciznije za divovsku fritaju s tartufima! Ne propustite Subotinu uz divovsku fritadu koja se priprema na Trgu Fontana s više od 2000 jaja i 10 kg tartufa u tavi teškoj oko 1000 kilograma i promjera 2,5 metra!
Glavna zvijezda je veličanstveni tartuf specifičnog mirisa, ali zato izvanrednog okusa koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

wine and walk by the seaNe propustite Wine & Walk by the sea
Vinoljupci, započnite jesen na najbolji mogući način, u šetnji i degustaciji istarskih vina.
Tko je rekao da vino i rekreacija ne idu zajedno?

Itinerer dug 10 kilometara započinje u Novigradu šetnjom uz more i srednjovjekovne zidine, okrijepite se na wine and food točkama te putem upoznajte vinograde, maslinike i ostale atraktivne prirodne ljepote sjeverozapadne Istre.

Ovo je samo kratak ukusan uvod u istarsku gastro scenu, a za pregled svih manifestacija posjetite naš kalendar događanja.

Prikaži