Gourmet

Eno-gastronomski doživljaji u Istri u listopadu

Kad u Istri prevladaju jesenski tonovi, njezini se krajolici presijavaju u stotinama nijansi žute, narančaste i crvene boje, a šarolika ponuda eno-gastronomskih događanja privući će i najizbirljivijeg posjetitelja.

Brojna eno-gastronomska događanja poput Festivala terana i tartufa, Smotre istarskih rakija ili Kestenijada spremno dočekuju svoje goste. Posjetite također i Rovinj i ne propustite kušati menije Rovinjskih delicija u restoranima.

Oprtalj Kestenijada
Kesteni za sreću
Listopad u Oprtlju je u znaku kestena kojemu je posvećena i Kestenijada.
Provedite ugodan jesenski dan uz porciju pečenih kestena i čašu mladog vina, degustirajte razne slastice kao i slana jela na bazi kestena.

Prije povratka kući nemojte zaboraviti kupiti kestene, a uvijek sa sobom nosite tri kestena za sreću!

Motovun Teran Tartufi
Festival posvećen teranu i tartufu
Sredinom listopada u srednjovjekovnom Motovunu održava se jednodnevna gastronomska manifestacija posvećena teranu i tartufu. Idealna je to lokacija s koje se promatra Motovunska šuma gdje je i stanište tartufa.

Teran se svojom rubinsko crvenom bojom odlično uklapa u jesenske boje poluotoka. Ovo autohtono vino jakog okusa najbolje ide uz pršut, sir i jela na bazi mesa i divljači. Još jedna zvijezda festivala je tartuf, podzemno istarsko blago bez kojeg bi današnja gurmanska kuhinja bila nezamisliva.
Živjeli i dobar tek!

Hum
Jedan bićerin za zdravlje
Jeste li znali da se najviše proizvođača rakije nalazi u sjevernoj i središnjoj Istri?
Priče o njezinoj ljekovitosti prenose se s koljena na koljeno te mnogi dolaze u najmanji grad na svijetu, Hum, na Smotru istarskih rakija gdje mogu pronaći razne vrste ovog pića i provjeriti istinitost priča.

Probajte one s aromatičnim i ljekovitim travama ili pak one od voća. Najpoznatije su ruda i biska, ali i one s medom, kantarionom, višnjama, mentom, orahom...

Rovinj

Rovinjske delicije

Ne propustite jedinstvenu priliku u sklopu koje ćete moći kušati eno-gastro specijalitete Rovinja i Istre u poznatim rovinjskim restoranima po promotivnim cijenama!

Odaberite riblji ili mesni meni i rezervirajte svoje mjesto u nekom od restorana koji su dio manifestacija Putevima rovinjskih delicija.

IGF
Istria Gourmet Festival
Osnovni cilj Istria Gourmet Festivala je upoznavanje novih svjetskih trendova kao i perspektivom mogućeg razvitka istarske enogastronomije.

Uz vrhunska predavanja i show cooking renomiranih chefova, ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama, ovaj festival nudi prigodu za druženje i razmjenu iskustava, ali i postavljanje pitanja.

Za vrijeme festivala održat će se tri gala večere s chefovima iz restorana s Michelinovim zvjezdicama.

Prikaži