ISTRA INFO COVID-19 X  

Muzeji i zbirke

Gallerion

Pomorska zbirka austrougarske mornarice


Jedinstvena i zanimljiva atrakcija u Novigradu - pomorska zbirka posvećena ratnoj mornarici naših pradjedova: odore i oružje, slike i modeli, fotografije, zemljovidi, nacrti i nautički instrumenti!

Pomorska zbirka u Novigradu, u staroj gradskoj jezgri nekoliko koraka od mandrača nudi povratak u prošlost, putovanje kroz vrijeme i prostor, u doba dok je na Jadranu postojala slavna austrougarska mornarica, u kojoj su zajedno naši služili pretci i putovali cijelim svijetom, u znanstvene ali i školske svrhe, kako bi naučili »navigati« i upoznati druge kontinente, njihove stanovnike i kulturu. Diplomatske misije smjenjivale su se s trgovačkim, a na Jadranskoj obali gradili škverovi, škole, luke i svjetionici, stvarajući tako i ovaj zanimljivi ambijent.

Za sve ljubitelje mora, pomorstva, povijesti i maketarstva posjet zbirci bit će ono što su uvijek tražili, ali nisu mogli naći ni na jednom mjestu.
Dolazak u Gallerion pokazat će Vam razvoj civilnog i vojnog života ratne mornarice Austro-Ugarske te njen utjecaj na kasnija razdoblja kao i kulturu našeg doba.

Radno vrijeme:
01.01. - 30.04.2021: zatvoreno
01.05. - 30.06.2021: 09:00 - 16:00, nedjeljom i ponedjeljkom zatvoreno

Grupe (min. 10 osoba) uz najavu 

Informacije:
Mlinska 1, HR-52466 Novigrad-Cittanova
T: +385 98 254 279
studio-gobbo@pu.t-com.hr
www.kuk-marine-museum.eu

Prikaži