ISTRA INFO COVID-19 X  

Maslinari

Vergal

Detalji:

Kvaliteta: Vrlo dobar


Vergal je ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kvalitete koje se već 15 godina proizvodi u Novigradu te spada u sam vrh ponude istarskih maslinovih ulja, što potvrđuju brojne osvojene nagrade na prestižnim međunarodnim natjecanjima. Godišnje se proizvodi oko 5500 litara ulja sa naglaskom na premium kvaliteti. Sva ulja, Frantoio, Leccino i Vergal Blend, dobivena su izravno iz ploda masline uz mehanički postupak hladne prerade dok se plodovi ubiru ručno, kako bi se kvaliteta i tijelo ploda maksimalno očuvala.

Aroma je bogata i zaokružena, s raskošnim naznakama artičoke, zelene salate i cikorije, u kombinaciji s začinskim notama crnog papra i badema. Okus je elegantan i kompleksan, s notama povrća i aromatičnog bilja, posebice mente i ružmarina. Gorčina i oporost su prisutne i uravnotežene.

Izvrsno se slaže s vrganjima na žaru, salatom od tune, mariniranom hobotnicom, radičem na žaru, pireom od artičoka, tjesteninom s umakom od mesa, plavom ribom au gratin, pečenom pernatom ili drugom divljači, tvrdim zrelim sirom.

Lokacija:

  • Škverska 8, Novigrad-Cittanova

Prikaži