ISTRA INFO COVID-19 X  

Maslinari

Ursaria

Detalji:

Kvaliteta: Dobar


URSARIA je obiteljska tvrtka iz Vrsara specijalizirana prvenstveno za proizvodnju maslinovog ulja, te proizvoda i pripravaka od maslina. „ Ulje Ursaria“ je ujedno i glavna proizvodna marka naše tvrtke koji je u bogatoj ponudi maslinovih ulja, poznato kao ulje izuzetne kvalitete, proizvedeno na ekološki način što potvrđujemo i ekološkim certifikatom.

Maslinici su zasađeni na rubu parka prirode „Limski kanal“. Ukupne površine maslinika iznose 21 ha, a na njima je 5.000 stabala od kojih su zastupljene sorte: Istarska bjelica, Buža, Rosignola (Rosulja), Leccino, Pendolino, Picholine, Oblica. Od zasađenih maslina preko 50% su autohtone (domaće) sorte, među kojima dominira Istarska bjelica.

Visoki standardi proizvodnje po strogim pravilima ekološke poljoprivrede, ručna berba i pravilno skladištenje čine sva naša ulja visoke kvalitete što potvrđuju i brojne nagrade. Ekološko maslinovo ulje Ursaria proizvodi se posebno po sortama (monosortno) uz jednu kupažu (ulje sljubljenih sorti) pod nazivom "Ulje Ursaria“.

"OLEUM OLIVARUM MEDICUM EST" - Maslinovo ulje je lijek

Lokacija:

  • Stancija Crljenka 12, Vrsar-Orsera

Prikaži