Istarski festival pašte

Lokacija:

  • Žminj

Datumi:

  • 30.06 - 01.07.18

Vrijeme:

  • 18:00|24:00

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Gastronomska manifestacija


Nakon vina, ulja, pršuta i sira došao je red na tradicionalnu paštu naših krajeva. Manifestacija koja se održava u Žminju, događaj je koji će istaknuti zasluženo mjesto pašti odnosno tjestenini u istarskoj gastronomiji. Promocijom i održavanjem, nastoji se sačuvati i njegovati lokalna tradicija te potaknuti zaštita i vrednovanje autohtonih tjestenina kao i podržati lokalne proizvođače na ustrajnost u njezinu očuvanju i kreativnost u razvoju novih proizvoda.

Na pjaci Zat Kaštela, specifičnom prostoru iza stare crkve Svetog Mihovila, pod starim kestenima osvanut će gastro događaj kojim se nastoji spojiti tradicionalno i suvremeno u istarskoj kuhinji. Na rustikalnim štandovima i prigodno uređenom kuhinjom te ugodnim ambijentom osvijetljenim lampionima i svijećama, dođite i uživajte, degustirajte i kupite, tjesteninu, umake, sireve i ono "svašta" što vas podsjeća kad kažemo "pašta".

Bogat i raznovrstan program, od gastro showa, radionica izrade pašte, dječjih radionica do prezentacije novih i tradicionalnih receptura, zadovoljit će svakog posjetitelja. Saznat ćete novitet ili tajnu vrhunskih majstora, a možda samo dobijete novu ideju koju ćete zavoljeti i koristiti u vlastitoj kuhinji.

Program:
18:00 - 24:00

Gastro show
Radionice izrade domaće pašte (makaruni, fuži, njoki, štruclji)
Dječje radionice izrade pašte
Promotivna cijena pašte
Šetimana od pašte u ugostiteljskim objektima Žminjštine
Live music: 30.06 Cool Jazz Quartet. 01.07. Pop Gunz

» www.festivalpaste.com
» FB_FestivalPastePrikaži