Festival Sete Sois Sete Luas

U srpnju u Rovinju se održava već tradicionalni Festival mediteranske narodne glazbe Sete Sóis Sete Luas (Sedam Sunca Sedam Mjeseca). Festival ima sjedište u Lisabonu (Portugal) te u Pontederi (Italija). Promovira se putem Mreže za kulturu u 30 gradova, u 10 različitih zemalja Mediterana i država portugalskog govornog područja: Brazil, Cabo Verde, Francuska, Grčka, Izrael, Italija, Maroko, Portugal, Španjolska, a od 2008. godine Hrvatska i Rovinj. Festival predstavlja projekte narodne glazbe, uličnog kazališta i likovne umjetnosti, uz sudjelovanje velikih imena mediteranske kulture.

Program:

16.07.

21:00 7LUAS.MAIO.BAND (Cabo Verde)

Ova izvorna produkcija Festivala Sete Sóis Sete Luas računa na sudjelovanje 6 prestižnih glazbenika s otoka Maio, jednog od najudaljenijih otoka arhipelaga Zelenortskog otočja. Opus grupe inspiriran je temama koje su stvorili otočni skladatelji i stoga čuva glazbenu tradiciju Maioa, koristeći kreolski, što temama daje posebnu emociju. Glazbenici Tote Xinoca (vokal i cavaquinho), Tibau Tavares (vokal i gitara), Tó (bas), Mauro (klavir), Nuno (gitara) i André na bubnjevima glazbeno su vodili portugalski majstori José Peixoto i José Barros u okviru projekta suradnje kojeg promiče Festival SSSL. Opus Maio7LuasBanda obuhvaća tradicionalnu glazbu, izvorne skladbe i nove aranžmane nadahnute kulturom malog otoka Maio. 

22:00 GUSTAFI (Istria, Hrvatska)

GUSTAFI su poznati po svom električnom stilu koji spaja istarsku narodnu glazbu i rock, uz utjecaj bluesa. Glazbeni sastav osnovan je 1990. godine u Vodnjanu, malom istarskom gradiću i jedan je od najznačajnijih primjera takozvanog ČA-vala (Cha Wave), vrste pop-rock glazbe koju prate tekstovi pjevani u čakavskom narječju Istre, zahvaljujući kojem je glazbeni sastav postao vrlo popularan u Hrvatskoj sredinom 90-ih godina.

17.07.

21:00 MED-ARAB-JEWISH 7SÓIS ORKESTRA (Mediteran) feat. KUD-SAC Marco Garbin (Rovinj, Hrvatska)

Ova nova ambiciozna glazbena kreacija u kojoj sudjeluje 6 prestižnih predstavnika 6 različitih kultura, ima za cilj promicanje međukulturnog dijaloga, zahvaljujući prisutnosti židovskih, muslimanskih i kršćanskih glazbenika koji predstavljaju tri kulturna i religijska svijeta tipična za Mediteran i Južnu Europu. Prestižni umjetnici koji sudjeluju su Stefano Saletti (Italija) glazbeni voditelj i buzuki, Arnaud Cance (Francuska), multi-instrumentalist, Harry Perigone (La Reunion) na udaraljkama, Eden Holan (Izrael) i Soukaina Fahsi (Maroko) dva vokala, Carlos Menezes (Portugal) na basu. Izvorna umjetnička produkcija Festival Sete Sóis Sete Luas.

22:00 MIMMO EPIFANI & The Barbers (Salento, Italija)

Najizvorniji opus povezan s kordofonskim instrumentima (mandolina, mandola, mandolončelo) i etničkim instrumentima korištenim u brijačnicama Alto Salenta, u talijanskoj regiji Puglia. Mimmo Epifani je visoko cijenjen zbog svojih tehničkih inovacija improvizacije primijenjenih na njegov instrument, mandolinu, kao i tehniku mandola „alla barbiere“, tehniku pod tim nazivom jer se podučavala u brijačkom salonu u njegovom gradu u San Vito dei Normanni (Brindisi). Njegova instinktivna i duboka muzikalnost, povezana s glazbom drevnih korijena, potiče ga da neprestano traži suvremene zvukove koji ga čine međunarodnim umjetnikom s jakom sklonošću neovisnosti i istraživanju novih kultura. Surađivao je s velikim umjetnicima kao što su Massimo Ranieri, Eugenio Bennato, Antonio Infantino, Ambrogio Sparagna, Avion Travel.

Više na: www.7sois7luas.com

O eventu:

Festival mediteranske glazbe

Lokacija:

  • Trg maršala Tita / Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 16.07. - 17.07.19

Kontakt:

Prikaži