Dan planeta Zemlje

I ove godine udruga REkreator obilježava Dan planeta Zemlje u Rovinju kroz prigodne aktivnosti koje promoviraju prenamjenu i reciklažu.
U subotu, 20.4. na Trgu Brodogradilišta, za velike i male posjetitelje bit će organizirana radionica kreativne reciklaže i zabava uz dobro poznate igre iz djetinjstva koje potiču ponovnu uporabu predmeta iz naše svakodnevice.

REkreator će kroz prigodnu izložbu predstaviti i ekološki osvještene kolekcije radova nastale u sklopu projekta R.A.D., sa željom da ukaže na iskoristivost predmeta i materijala nakon što njihova prvotna funkcija prestane.

Projekt R.A.D. – Reused Art&Design, zamišljen je kao određena vrsta alata za eko djelovanje koji se usmjerava na pronalaženje nove uporabne vrijednosti kroz brojne mogućnosti prenamjene i reciklaže najrazličitijih predmeta te njihovo ponovno korištenje umjesto bacanja. Rezultati takvog djelovanja su razni – od ponovne uporabe odbačenih gramofonskih ploča, transformacije starih telefona, neispravnih dijelova tipkovnica, biciklističkih zračnica, stripova, znački, pa sve do reciklaže najsitnijih otpadnih djelova.

Kako to izgleda u praksi doznajte u subotu 20.4. od 10 - 15 sati.

O eventu:

REkreator obilježava Dan planeta Zemlje u Rovinju

Lokacija:

  • Trg brodogradilišta / Rovinj-Rovigno

Datumi:

  • 20.04.19

Vrijeme:

  • 10:00 - 15:00

Kontakt:

Prikaži