Fešta sv. Roka

Na sjeveru poluotoka, u blizini zapadne obale, smjestio se gradić Brtonigla. Poznata kao „malo mjesto za velika otkrića“, podignuta je na pitoresknom brdašcu na ruinama nekadašnjeg dvorca s pogledom na smaragdno zelene pejzaže. Brtonigla nudi mnogo: od slikovite okolice do autentične istarske kuhinje i lokalnih maslinovih ulja i vina.

Grad je, poput mnogih drugih u Istri, prožet kulturom i poviješću koja privlači brojne posjetitelje, uključujući i tradicionalnu proslavu sv. Roka. Svakog kolovoza, lokalno stanovništvo i strani posjetitelji okupe se kako bi proslavili dan zaštitnika Brtonigle - sv. Roka. I dok se crkvica u srednjevjekovnoj jezgri grada posvećena ovome svecu može posjetiti cijele godine, fešta sv. Roka pruža beskrajne količine zabave u svega nekoliko dana.

Ova ljetna proslava vrvi aktivnostima za posjetitelje svih interesnih i dobnih skupina. Za one koji žele ugoditi nepcu, lokalne konobe nude izvorne istarske gastro doživljaje poslužujući jela na bazi svježih lokalnih proizvoda i namirnica. Sportski entuzijasti mogu skočiti na bicikl i pridružiti se biciklijadi San Rocco, natjecati za zlato u malonogometnom turniru Sveti Rok Cup ili natjecati se na Balinjeradi (utrka s karićima).

Ovo je samo kratak izbor uzbudljivih aktivnosti koje se nude.

Detaljnije informacije o ovom popularnom ljetnom događanju potražite na Facebook stranici Visit Brtonigla Verteneglio.

Prikaži