Pulski karneval

Lokacija:

  • Pula-Pola

Datumi:

  • 08.02.20

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Karnevalska povorka


Pulski karneval 2020., šesti po redu, održat će se u subotu 8. veljače, a kao i svih godina do sad, bit će podijeljen u tri faze. Tako će se predavanje ključeva maškarama održati u Komunalnoj palači u četvrtak, 17. siječnja, u 16.30 sati, nakon čega će se u 17.30 sati podignuti pust na Velom Vrhu. Tradicionalno paljenje pusta održat će se u utorak, 25. veljače u 19 sati.

Polazak maškarane povorke kroz grad 8. veljače krenut će s Karoline u 11 sati, a karnevalsku povorku predvodit će Pulske mažoretkinje i Puhački orkestar grada Pule. Povorka će proći kroz cijelo središte grada, a predstavljane maškaranih grupa bit će, kao i prošlih godina, ispred Arene i na Portarati. Za vrijeme održavanja karnevalske povorke, od 11 do 13 sati, bit će na snazi posebna regulacija prometa u centru grada na potezu Karolina-Riva-Arena-Portarata.

I ove će godine na Karolini biti postavljen šator, a u njemu će biti organiziran ručak za sve maškare te zabavni program uz nastup “Point Banda” iz Rijeke i DJ-a Teddy Lee.
U slučaju izuzetno lošeg vremena ili kiše, razmotrit će se opcija da se cijeli događaj prebaci za nedjelju 9. veljače.

Od 16. siječnja u prostoru TZ-a bit će postavljena izložba “1. Pulski karneval”, a moći će se razgledati sve do sredine ožujka.

 Prikaži