Festival plesa i neverbalnog kazališta

Ovogodišnje 22. izdanje festivala obilježiti će plesači, koreografi i umjetnici iz Španjolske, Danske, Slovačke, Francuske, Norveške, Belgije, Cipra, Srbije i Hrvatske, ali i zanimljive plesne izvedbe, rezidencije i radionice za plesače. Dio programa će i ove godine biti besplatan, a kao i do sada odvijati će se na četiri atraktivne lokacije; pod zvjezdanim nebom na renesansnom trgu, u kaštelu Grimani i u renesansnoj loži, te u dvorani Mediteranskog plesnog centra, koji je ove godine centralno mjesto okupljanja hrvatskih i inozemnih umjetnika na umjetničkim rezidencijama.

Manifestacija se svojom tradicijom dokazala kao omiljeno okupljalište plesnih stručnjaka i ljubitelja plesne umjetnosti koji ciljano dolaze popratiti festivalski međunarodni program sastavljen od suvremenog plesa, fizičkog teatra, mime, cirkusarije, uličnog teatra, te edukativnih seminara i radionica.

Od osnivanja 2000. godine, Festival je ugostio više od stotinu domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa s preko 175 radova; posjećenost je izvanredna, a postao je dio turističke i kulturne ponude županije i čitave države. 

» www.svetvincenatfestival.com

Prikaži