100 milja Istre » otkazano

Lokacija:

  • Labin, Buzet, Motovun, Grožnjan, Umag

Datumi:

  • 24.09. - 27.09.20

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Ultratrail utrka


Brojni sportaši i rekreativci će pronaći dovoljno razloga za posjet Istri čak i u zimskim mjesecima, ali proljeće donose osmo izdanje ultratrail utrke 100 Milja Istre. Od 2016. godine 100 milja Istre je uvrštena u Ultra-Trail World Tour (UTWT), koji čini elitna skupina od samo nekoliko prestižnih svjetskih utrka.

Staza se prostire od istočnog dijela poluotoka, preko najviših planinskih vrhova i završava na zapadnoj obali poluotoka, u gradu Umagu. Na stazi ćete doživjeti sve moguće aspekte trail trčanja, jako zahtjevni i tehnički teren, malo coasteringa, sjajne srednjovjekovne gradiće, duboke šume, urbane sredine, blatne doline i sve to začinjeno panoramama koje oduzimaju dah.

Prva utrka duga 168 km starta u Labinu, penje se na Učku te se nakon prolaska grebenom Ćićarije spušta u Buzet. Staza će potom natjecatelje odvesti u Hum, najmanji grad na svijetu, pa preko Motovuna i Grožnjana na cilj u Umag.

Sljedeća po težini s razine mora nudi uspon na najviši istarski vrh Vojak. Na sedlu pod Vojakom se staza spaja na stazu najduže utrke te je slijedi skroz do Buzeta a potom do Oprtlja. Prije cilja u Umagu morati ćete savladati dva uspona i pregaziti potok, sve pod budnim okom stare utvrde Pietrapelosa.
Treća utrka, duga 67 km je odličan poligon za natjecatelje koji se u budućnosti žele okušati na ultratrail utrkama dok je četvrta utrka prilagođena početnicima u trail trčanju.

Novost ove godine bit će staza od 20 km koja će vas iz Grožnjana odvesti do Umaga.

Cilj svih utrka i centar svih popratnih događanja je u Umagu gdje će se održati i Ledo 1 milja Istre, simpatična utrka za najmlađe.

» Informacije vezane uz utrku bit će objavljene na stranici www.istria100.com
Dobrodošli na novo izdanje ultratraila 100 milja Istre!


Info o utrkama:
Crvena 100 milja
100 miles (168 km) | +6.390 m
Start @ Labin, petak

Plava 128 km
128 km | +4.940 m
Start @ Lovran, petak

Zelena 67 km
67 km | +2.150 m
Start @ Buzet, subota

Žuta 41 km
41 km | +940 m
Start @ Motovun (parking), subota

Bijela 20 km
20 km | +140 m
Start @ Grožnjan, nedjelja

 Prikaži