Ususret 60. Annalu: povratak u prošlost

Radno vrijeme:
10:00 - 12:00, 17:00 - 20:00, zatvoreno nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale jedinstvena je likovna manifestacija s  institucionalnim statusom – jedina te vrste u Hrvatskoj. Tijekom 60 godina na Annalu su izlagali najreprezentativniji predstavnici nekadašnje jugoslavenske, a potom i hrvatske likovne scene, uz velik broj gostovanja inozemnih umjetnika.

U sam organizacijski i umjetnički odbor Annala bila su uključena mnoga istaknuta imena, od predstavnika umjetnika, likovnih kritičara, muzealaca, kustosa, sve do ljudi na raznim rukovodećim položajima u gradu Poreču. Selektori i likovni kritičari koji su radili na organizaciji izložbe, od samoga  početka bili su uglavnom vrhunski stručnjaci, a suradnja s raznim institucijama poput MSU-a Zagreba, MMSU-a Rijeke i MSU-a Istre očuvala se do danas.

Namjera je ove uvodne izložbe odati priznanje stvaraocima koji su kroz minula desetljeća kreirali Annale – na prvom mjestu umjetnicima-izlagačima, kustosima kao nositeljima koncepta i tematskih platforma, dizajnerima grafičkih rješenja plakata i kataloga. Naglasak izložbe je na grafičkim rješenjima plakata i kataloga, pregled je koncentriran na posljednjih desetak godina jer tada grafičko oblikovanje dobiva veću važnost u prezentaciji Annala - povezujući oblikovno s tematskom platformom izložbe.  

O eventu:

Izložba plakata i kataloga

Lokacija:

  • Mala galerija / Poreč-Parenzo

Datumi:

  • 18.06. - 18.07.20

Kontakt:

  • POUP

Stranica:

Prikaži