ISTRA INFO COVID-19 X  

Dani otvorenih vrata agroturizama Istre » otkazano

Lokacija:

  • Istra

Datumi:

  • 31.10. - 29.11.20

Kontakt:

Stranica:

O eventu:

Promocija seoskih domaćinstava i njihovog imanja


Burna istarska prošlost ostavila je upečatljiv trag na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavlja tradicionalnu istarsku kuhinju.

Dani otvorenih vrata agroturizma Istre organizirani su od strane AZRRI-Agencije za ruralni razvoj Istre u suradnji sa agroturizmima Istarske županije. Cilj otvorenih vrata agroturizma Istre je promovirati seoska domaćinstva i njihovo imanje te istarsku gastronomiju kao zaštitni znak ruralnog prostora sa svrhom da nadrastu regionalni značaj i postanu međunarodno zanimljiva destinacija. Oživljavanjem i širenjem ponude autohtonih jela i proizvoda polako se vraća, na veliko zadovoljstvo uživatelja u dobrim okusima, povratak na selo, floru i faunu te gostoljubive domaćine.

Termini manifestacija: 31.10. - 01.11., 07. - 08., 14. - 15., 21. - 22. i 28. - 29.11.2020. (subota i/ili nedjelja)

Agroturizmi uključeni u manifestaciju nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, žive muzike pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom, potom će njihova nepca kušati autohtone domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima poput izrade cukerančića, degustacije proizvoda lokalnih domaćinstava te možda obrnuti i jedan balun.

Prepustite se čarima agroturizama, čuvarima gastro tradicije, uživajući u raznim delicijama. Rezervirajte na vrijeme svoj termin kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju agroturizama.

Sve informacije o manifestaciji možete dobiti na stranici www.azrri.hr ili direktno preko linka www.dovai.euPrikaži