Virtualna izložba NO! Plakat

Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria i ove se godine prigodnim programom uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja realizacijom virtualne izložbe jumbo plakata pod nazivom NO! Plakat u sklopu 26. Edukativne muzejske akcije u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva na temu – Izvanredno.

Kada iz riječi IZVANREDNO izdvojimo riječ NO, dobijemo negaciju na engleskom, gotovo univerzalno poznatom jeziku. Kada se ta ista riječ grafički / vizualno predstavi u tiskanom obliku uz znak uskličnika i predstavlja izričito i glasno ne, onda se sigurno zapitamo koju to poruku riječ NO! predstavlja. Ako bi NO! vidjeli negdje na jumbo plakatu, gledatelji, odnosno prolaznici zasigurno bi željeli znati što ta riječ predstavlja i zašto se nalazi na plakatu.

Zadatak je bio usmjeren na učenike grafičkog dizajna Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Pule s ciljem da od zadane riječi NO! osmisle kampanju, odnosno prijedlog za jumbo plakat kojim će jasno vizualno i grafički artikulirati poruku koju sa riječi NO! žele prenijeti prolaznicima. U projekt se, uz učenike Grafičkog dizajna uključilo i nekoliko učenica Slikarskog dizajna, a neki od njih su uz idejno i vizualno rješenje naveli i pismeno obrazloženje svoje ideje. Koristili su riječ NO u različitim oblicima, a odabran je i najuspješniji rad koji će biti izveden u formatu jumbo plakata i postavljen u gradskom javnom prostoru.

Svi radovi učenika mogu se pogledati na sljedećim profilima:
https://www.facebook.com/MSUIMACI
https://www.instagram.com/msuistre


U projektu su sudjelovali:
Nina Bulešić, Donata Butković, Lina Cukrov, Stefani Darrer, Mia Duić, Lorena Kajić, Ema Kuna, Nika Lauko-Tićak, Maja Maržić, Lana Medica, Andrea Mikovčić, Mia Milotić, Ana Pašić, Jan Pavletić i Lana Polonijo, uz vodstvo profesora Denisa Sardoza.

Lokacija:

  • Pula-Pola

  • Sv. Ivana 1

Datumi:

  • 18.05. - 30.06.21

Kontakt:

  • Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria
  • Sv. Ivana 1
  • msui@msu-istre.hr

Stranica:

Prikaži