ISTRA INFO COVID-19 X  

DOVAI - Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

Burna istarska prošlost ostavila je upečatljiv trag na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje predstavlja tradicionalnu istarsku kuhinju.

Termini manifestacije

subotom i/ili nedjeljom:

06. - 07.11
13. - 14.11.
20. - 21.11.
27. - 28.11.2021.

Pregled domaćinstava: 

Agroturizam Cerovac - OPG Načinović
Agroturizam Dušani - OPG Dušani
Agroturizam Giovanna Allegra - OPG Mekiš
Agroturizam Ograde – OPG Šajina
Agroturizam Montižel - OPG Pincin
Agroturizam Pineta- OPG Radićanin
Agroturizam Sia - OPG Cetina
Agroturizam Stara štala - OPG Karin Merklin
Agroturizam Štefanić - OPG Štefanić
Agroturizam Ondina - OPG Ondina
Agroturizam Pod čripnjon - OPG Franjul
Stancija Buršić – Pršutarna i Stancija Buršić    

Opširnije: www.dovai.eu 

Facebook / dovaimanifestacija
Twitter / DOVAI_2020
Instagram/ manifestacija_dovai


Agroturizmi uključeni u manifestaciju nude jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, žive muzike pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom, potom će njihova nepca kušati autohtone domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima te možda obrnuti i jedan balun.

Prepustite se čarima agroturizama, čuvarima gastronomske tradicije, uživajući u raznim delicijama. Rezervirajte na vrijeme svoj termin kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju agroturizama.

Cilj otvorenih vrata agroturizma Istre je promovirati seoska domaćinstva i njihovo imanje te istarsku gastronomiju kao zaštitni znak ruralnog prostora sa svrhom da nadrastu regionalni značaj i postanu međunarodno zanimljiva destinacija. Oživljavanjem i širenjem ponude autohtonih jela i proizvoda polako se vraća, na veliko zadovoljstvo uživatelja u dobrim okusima, povratak na selo, floru i faunu te gostoljubive domaćine.

 O eventu:

Promocija seoskih domaćinstava i njihovog imanja

Lokacija:

  • Istra

Datumi:

  • 06.11. - 28.11.21

Kontakt:

Prikaži